Startskuddet for Ung Bjørndal

Bydelsvertene med en engasjerende tale til ungdommen

Bydelsvertene med en engasjerende tale til ungdommen Foto:

Av
DEL

Innsendt Årets begivenhet på Bjørndal gikk av stabelen lørdag 29. august da Bjørndals bydelsverter inviterte Bjørndalungdommen til åpningsfest for ungdomsforumet Ung Bjørndal.

Kvelden besto av oppmuntrende taler til ungdommen fra bydelsvertene selv, Bydel Søndre Nordstrand ved seksjonsleder Brynjar Uddu, Redd Barna og ildsjeler i lokalmiljøet. De var alle enige om at ungdomsforumet Ung Bjørndal vil sette Bjørndal på kartet, sørge for at ungdom blir sett og hørt, og at dette vil løfte Bjørndal til nye høyder.

Kvelden fortsatte med standup-show fra Ahmed Mjau og musikalske innslag fra artistene Natnael, Britz og Jonas Benyoub. Det var ordentlig godstemning i Bjørnholthallen på lørdag.

Historien bak Ungdomsforumet Ung Bjørndal

I langt tid har ungdom på Bjørndal opplevd og erfart at deres hjemsted har blitt nedprioritert. De ser at andre områder i bydelen har arrangementer, steder å oppholde seg på fritiden og et utvalg interessante tilbud. Som bydelsvertene nevnte i sin tale har de hørt flere ganger at de kan benytte seg av tilbud på Holmlia, Mortensrud eller de andre områdene i nærheten. Men de vil ha noe eget, noe som hører til Bjørndal. Nå kan det se ut til at deres stemmer har blitt hørt.

Bydel Søndre Nordstrand har sammen med Redd Barna et prosjekt for å lage gode aktiviteter for og med ungdom på Bjørndal. Målet er å etablere et aktivt ungdomsforum og at dette på sikt vil gi ringvirkninger til ungdomsmiljøet og nærmiljøet som helhet. Dette skal gjøres ved å bygge ung frivillighet basert på egne interesser og engasjement slik at ungdommene på sine premisser kan engasjere seg i nærmiljøet. Med dette prosjektet ønsker man å styrke lokalt engasjement som vil resultere i bedre løsninger, større bærekraft og potensiale for varig endring. Ungdommer er de fremste eksperter på deres liv.

Bydelen har ansatt fem unge voksne, kalt bydelsverter, til å lede og utvikle dette ungdomsforumet sammen med ungdommene på Bjørndal. Ungdomsforumet har de kalt Ung Bjørndal. Ung Bjørndal vil være en møteplass for ungdommer mellom 13 og 19 år og tilrettelegger for ungdomsmedvirkning hvor det vil være ukentlige treff derman jobber med saker som interesserer ungdommene.

«Workshop» høsten 2020

Til høsten vil forumets deltakere få være med å planlegge temakvelder og delta på ulike «workshop».

Første «workshop» som står for tur er i forskningsmetodikk. Ungdommene får blant annet trent seg opp i ulike forskningsmetoder og skal ut i nærområdet sitt for å samle inn informasjon. Informasjonen de henter bruker de til å komme opp med gode ideer for hvordan man kan forbedre nabolaget sitt. I forlengelse av dette vil det også være «workshop» i hvordan å jobbe kreativt for å løse en sosial utfordring, sosialt entreprenørskap.

Følg gjerne Ung Bjørndal på facebook og instagram.

Send inn tekst og bilder «

Dette er din avis - skriv om det som opptar deg i nærområdet og del det med andre. Stort eller smått - det er plass til alt!

Artikkeltags