Steinerskolen på Nordstrand hadde lørdag 14. september utstilling og opptreden på Sæter torg i anledning steinerskolenes 100-årsjubileum. De som tok turen til kjøpesenteret ble møtt av et vakkert syn og nydelige toner.

Det er 100 år siden den første steinerskolen ble åpnet i Stuttgart. Dette feires av alle steinerskolene i Norge med festforestillingen «Mitt skip er lastet med…», der blant annet Ketil Bjørnstads kantate, ved samme navn, skal urfremføres. Steinerskolen på Nordstrand markerte jubileet lokalt på lørdag, med en flott utstilling av elevarbeider på Sæter torg.

Her kunne man se på et utvalg av vakre håndarbeid, tegninger, produkter fra metallsløyd, malerier og skinnarbeid, lese om skolens pedagogikk og prate med foreldre og lærere ved skolen over en kopp te laget fra urter fra skolehagen.

Utstillingen viste hva elevene gjør av håndverk på de forskjellige trinnene, men fortalte også om hvorfor og hva pedagogikken ellers består i. De som var riktig heldige fikk i tillegg med seg sang og dans fra de yngste elevene.

Steinerskolen på Nordstrand ble etablert i Solveien for 21 år siden og er en grunnskole med 260 elever fordelt på ti trinn.

Skolen er opptatt av å delta i det lokale miljøet og var glade for at så mange hadde funnet veien ut på en litt kald høstdag. Det er viktig for skolen å vise omverden at steinerskolene bedriver en vel gjennomarbeidet og godt etablert pedagogisk tradisjon som tar hensyn til barnets utvikling, der elevenes iboende muligheter kan bli inspirert, gjennom et bredt spekter av fag og aktiviteter.

Ljabru Gård Steinerbarnehage var også til stede for å informere om hva de tilbyr de aller yngste.

Det ble stor applaus da en stor ring av elever stilte seg opp og sang høstsanger med tilhørende bevegelser og dans. Mange tilskuere fikk med seg solsikkefrø og informasjon om skolen, før de gikk videre på handlerunden sin.