– Fra klokken 20, mulig allerede også 19.30 vil E6 forbi ulykkesstedet bli stengt. Årsaken er at vi da skal frese opp all asfalten og legge to til tre nye lag, forteller Hilde Roa Hagen i Statens vegvesen til Nordstrand Blad.

Tirsdag ettermiddag sto et vogntog i full fyr på E6, like ved Bryn-senteret. Lastebilen var lastet med flytende harpiks som rant ut i veibanen og tok fyr. To personer ble fraktet til Ullevål sykehus etter å ha fått i seg røyk. Ingen av dem karakteriseres som alvorlig skadet.

Brannen førte til massiv utrykning, evakuering av Bryn senter og at 20.000 innbyggere i nærområdet fikk SMS-varsel fra kommunen:

«Beboere som mottar denne bes holde seg unna røyken fra brannen på Bryn. Lukk vinduene og hold deg inne. Er du et sted hvor det er røyk. Trekk unna. Denne røyken beskrives som giftig».

Se video fra brannen på Bryn: Folk bes om å lukke vinduer og holde seg unna røyken

Må bytte skilt og lysmast

Onsdag morgen var veien forbi stedet åpnet igjen for trafikk. E6 forbi Bryn er en av Norges mest trafikkerte veier og ble åpnet for å unngå for stort trykk på småveien, forteller Statens vegvesen.

– Vi har åpnet veien midlertidig nå, men vil stenge den igjen i kveld. Normalt pleier vi å stenge veier fra klokken 22, men siden Sporveien skal sprenge i forbindelse med ny T-banetunnel vil veien stenge før, sier Roa Hagen.

– Vi oppfordrer alle som har mulighet til det å finne alternative ruter og ikke kjøre mot Bryn i kveld. Kommer man fra Nordstrand kan Mosseveien være et alternativ eventuelt Svartdalstunnelen, forteller hun.

I tillegg til store skader på asfalten, må veivesenet tilbake senere for å bytte to skilt som er totalskadd i brannen, i tillegg til en lysmast som også har blitt skadet. Når dette vil byttes ut er fortsatt usikkert.

LES OGSÅ: Over 20.000 personer fikk melding: – Vi oppfordrer folk som har fått i seg røyk til å ta kontakt, sier politiet

Kraftig røykutvikling

Brannvesenet meldte at de hadde slukket brannen etter en times tid, like før klokken 15:30.

På det meste hadde de syv biler og 18 mannskaper i sving.

– Det var kraftig røyk og vi måtte komme oss inn på de riktige sidene, sa Bjørn Fredrik Falkenberg, OBREs innsatsleder på stedet, tirsdag ettermiddag.

Roy Arne og kollegaene tauer bort den utbrente lastebilen