(Østlandets Blad)

SOFIEMYR: – Vi vil markere valget med et fakkeltog, sier Paal Sjøvall i Stopp støyen. – Selv om beredskapssenteret er vedtatt, er det viktig at vi får igjennom våre krav til å stoppe støyen fra senteret.

Han og Hans Fredrik Johansen håper mange møter opp for å markere at valget snart er over, og ikke minst gjøre folk oppmerksomme på hvilke partier som støtter deres kampsak.

– Vi vil vise barna våres at vi lever i et demokrati, og at det ikke lønner seg å ta snarveier, slik som Justisdepartementet har gjort i denne saken. Vi vil vise at vi fremdeles har noe vi skal ha sagt, fortsetter Sjøvall.

Alternativer

Stopp støyen jobber iherdig med alternative løsninger til utendørstreningen. Men føler at de ikke blir hørt.

– Vi har vist frem løsninger som er tatt i bruk over hele Europa. Men de er ikke villig til å se på løsningene en gang. Det er litt fortvilende. Hvorfor kan ikke innendørsløsninger som blir brukt i Europa være like bra i Norge. Og politiet trener allerede innendørs i de gamle lokalene til Kodak på Mastemyr. Vi skjønner ikke helt logikken, sier Johansen med datteren Alexandra på fire måneder på armen.

Det er for henne og de andre barna i Oppegård han engasjerer seg.

– Arrogansen som også blir vist av Justisdepartementet, er også noe som provoserer. Men vi skal vise dem med rolige demonstrasjoner og med gode løsninger at må bli tatt på alvor.

Får støtte

Stopp støyen har kartlagt hva de ulike politiske partiene mener om kravene til aksjonsgruppen. Kravene er å bygge inn skytebanene og flytte helikoptertjenesten og kun ha ett helikopter i beredskap på senteret.

De får full støtte fra Senterpartiet, SV, Miljøpartiet De Grønne, Rødt og Venstre. Arbeiderpartiet og KrF tar noe forbehold, mens aksjonsgruppen får null støtte fra Fremskrittspartiet og Høyre.

– Jeg vil skryte av Ski-ordfører Tuva Moflag som jobber for å begrense støyen fra senteret. Jeg håper hun kommer inn på Stortinget, slik at hun kan fortsette den jobben, sier Sjøvall.