Vi tar en tur og titter inn til Østre Aker Musikkorps på Høyenhall skole og deres forberedelser til jubileumskonsert 9. november. Heming Valebjørg, korpsets dirigent, har vært på turne med Oslo-Filharmonien, hvor han har sitt daglige virke. Det betyr at han ikke har fått tatt del i korpsets fremdrift de to siste ukene.

Så vi spør dirigenten, hvordan synes du korpset høres ut nå kun få uker før den store konserten?

- Korpset låter veldig bra for tiden. Som alltid er det et hav av små og store detaljer som skal på plass, men ØAM`s musikanter virker å glede seg spesielt til denne konserten og gjør derfor et ekstra løft på alle måter. Det er jo ikke hver dag man feirer 70-årsjubileum. I tillegg til et massivt musikalsk løft jobbes det med scene, regi, manus effekter og overraskelser. Det er virkelig bare å glede seg til konsert, sier Heming.

Sang-solistene hadde første øvelse med korpset i kveld, hvilket inntrykk sitter du igjen med etter øvelsen?

- Vi er kjempeheldige som har fått æren av å ha med oss Mari Lerberg Fossum og Erik-Andre Hvidsten som sang-solister på denne konserten. De er begge to helt fantastiske sangere og artister, bare sjekk ut hva de har gjort og hva de holder på med i disse dager. Både korpset og jeg fikk umiddelbart bakoversveis og samtidig mye lavere skuldre i det de viste hva de er gode for i både sanger fra West Side Story og Dirty Dancing. De løfter korpset til et helt nytt sted og vi gleder oss mer en noensinne til å spille for alle som kommer på jubileumskonsert vår, avslutter dirigenten.

Østre Aker Musikkorps skal spille musikk med tilknytning til Oscars og vi spør Maya Igelstad, leder for programkomiteen i korpset, hva er tanken bak dette programmet?

- Vi ønsker at vår jubileumskonsert skal være en kombinasjon som er gøy for både oss og for vårt publikum. Og da landet vi på at vi skal gjøre en konsert som kun inneholder musikk fra filmer som enten har vunnet eller har vært nominert til en Oscar-pris. Og siden korpset ble stiftet i 1949, valgte vi musikk fra de siste 70 år.

Denne reporteren har fått et lite innblikk i hva som skal spilles, det vil være både vakre duetter, og solosang understøttet med fullt korps. Fra «Baby, it´s cold outside» og «Nella Fantasia» innom «Løvenes konge» og «Star Wars» til mere moderne «Skyfall» fra James Bond.

Så her er det ingen god grunn til å bli sittende hjemme. Lørdag 9. november klokken 17 blir det storstilt konsert med et av vårt nærområdes gode janitsjarkorps i Fellesskapshuset på Abildsø.