Storm rundt facebookside på Nordstrand: – Jeg har aldri tjent en krone på dette, sier Werner Kling. Nå tar han navnet tilbake

ADMINISTRATOR: En navneendring skapte storm på Nordstrand. - Det var aldri meningen å støte noen, forteller Werner Kling, som startet facebooksiden Hva skjer på Nordstrand. Nå endrer han navnet tilbake.

ADMINISTRATOR: En navneendring skapte storm på Nordstrand. - Det var aldri meningen å støte noen, forteller Werner Kling, som startet facebooksiden Hva skjer på Nordstrand. Nå endrer han navnet tilbake. Foto:

Det har stormet rundt facebookgruppen Hva skjer på Nordstrand i det siste. Nå tar administratoren tilbake sidens gamle navn.

DEL

NORDSTRAND: At facebookgruppen Hva skjer på Nordstrand skulle vokse til nesten 11.000 følgere på få år, hadde administrator Werner Kling aldri trodd.

– Jeg er fra Arendal og savnet en informasjonskanal på Nordstrand hvor man kan dele informasjon og erfaringer, sier Kling. At gruppen skulle vokse seg så stor i løpet av 3–4 år synes han er morsomt.

– Det er gøy at det er så mye engasjement og interesse for å dele ting på Nordstrand. Det jeg aldri har ønsket er å tjene penger på denne gruppen.

Det har ikke manglet på tilbud. Flere lokale næringsdrivende har sett verdien i de 10.800 lokale følgerne.

– Flere har tilbudt penger for å annonsere på siden, men jeg har alltid takket nei til det.

Tar navnet tilbake

For få dager siden annonserte administratorene at de har valgt å inngå et samarbeid med en lokal gründer. Navnet på siden ble endret til Community – Hva skjer på Nordstrand.

Det tok ikke lang tid før debatten blusset opp. Flere stilte spørsmål ved om gruppen var blitt "kuppet" av en kommersiell aktør. Andre har stilt spørsmål ved personvern og om de som medlemmer er overført til en facebookside tilhørende en kommersiell aktør.

Werner Kling forteller at ingen rettigheter til gruppen har blitt overført, det er fortsatt de samme som driver siden og de samme som er administratorer. Siden har ikke blitt kjøpt opp, forteller han.

– Jeg ble kontaktet med ønske om et samarbeid. Jeg gjorde dette for å være hyggelig og ikke for å tjene penger, men jeg ser at det ble feil. Jeg skjønner at noen reagerer. Derfor fjerner jeg nå navnet Community fra siden, forteller Werner.

Han legger til at det tar 28 dager å endre navn på en side på Facebook, derfor skjer det ikke med én gang. Men i løpet av oktober blir altså navnet endret tilbake til Hva skjer på Nordstrand.

– Skal være takhøyde

Det er en stor jobb å være administrator for en så stor facebookside. Det er fritiden som brukes på dette. Av yrke er Werner Kling kunstner.

– Det er utrolig mange hyggelige folk på Nordstrand, men det overrasker meg litt at folk er så glad i å klage over alt mulig. Forsettet mitt er fremsnakk og derfor har jeg vært opptatt av at det skal være stor takhøyde på denne siden.

– Det skal være rom for at alle skal bli sett og få positive tilbakemeldinger. Morgenmeldingene og solnedganger skal få lov til å bestå. Men så fort noen legger ut et bilde av en fin solnedgang så rapporterer folk det inn som spam.

Enkelte har kommentert på Facebook-siden at de i stedet ønsker å følge en annen gruppe, nemlig Hva skjer i Bydel Nordstrand. Om folk melder seg ut på grunn av denne episoden, synes Werner det er synd.

– Det har aldri vært vår intensjon å støte noen. Jeg synes det er veldig hyggelig å se at stadig flere melder seg inn i denne gruppen.

Artikkeltags