Gå til sidens hovedinnhold

Støtte til alternativt linjekart for Ekebergbanen: – Solide argumenter, mener BU-medlem Erik

Rødt-politiker Erik Hollie applauderer trikkeforkjemper Haakon Magnus Preus` nye linjekart for Ekebergbanen. I likhet med Preus vil Hollie ha trikk over Grønland.

For abonnenter

Preus, som er medlem i Sekretariatet for Bytrafikk (SfB), er alt annet enn fornøyd med Ekebergbanens nye trasé. Han mener Nordstrand settes på et sidespor, og at det nye linjekartet Ruter foreslår, deler byen i to. Preus og SfB mener det finnes bedre løsninger og har lansert et helt nytt linjekart med direktelinje fra Ljabru, over Grønland og Jernbanetorget, til Rikshospitalet.

Varsler forslag i BU

– Jeg er helt enig med Preus når han går inn for en trikketrase fra Ljabru som skal gå over Grønland, Stortorvet og til Rikshospitalet. Hans argumenter fremstår som solide, sier Rødts representant i Nordstrand bydelsutvalg, Erik Hollie.

Han fortsetter:

– Vi i Rødt kommer til å fremme et slikt forslag når bydelsutvalget skal behandle denne saken 6. mai. Men å legge nytt trikkespor ned Oslo gate, krysse Schweigaards gate og over Grønland er nok et langt lerret å bleke og vil, helt realistisk sett, sikkert ta flere år å få realisert. Et slikt alternativ står ikke akkurat høyt på Ruters prioriteringsliste, det står faktisk ikke der i det hele tatt. Derfor vil vi i tillegg til dette forslaget fremme forslag om at 19-trikken etter Bjørvika svinger over Jernbanetorget, over Stortorvet og videre til Rikshospitalet i stedet for til Majorstuen, slik Ruter foreslår. Denne trikkeruten kan settes i gang allerede til høsten, hvis jeg forstår Ruter korrekt.

– Samme pris

Ruter har akkurat lansert sitt nye forslag til trikkelinjekart for Oslo sentrum fra 2024. Der skal Nordstrands innbyggere få tilbake muligheten til å reise til Rikshospitalet, men de må bytte trikk på Jernbanetorget. Preus og SfB er ikke fornøyd med dette forslaget.

– I vårt forslag knyttes Grønland opp til øvrige sentrum, som et bevisst ledd i grunnlag for videre byutvikling, sier Preus.

Forslaget med trikk over Grønland vil ha samme pris som Ruters nye forslag, hevder trikkeforkjemperen.

Erik Hollie har også tidligere tatt til orde for trikkelinje over Grønland.

Les også

Trikkeforkjemper mener direktelinje fra Nordstrand til Rikshospitalet ikke er dyrere: – Ruter tenker ikke på de reisende

Les også

Her er Ruters forslag for nytt trikkekart fra 2024: 18-trikken fra Nordstrand forsvinner for godt

Les også

Hva synes du om Ruters forslag til nytt rutekart for trikken i Oslo?