Gå til sidens hovedinnhold

Takk til alle dere som løftet 17. mai hjem til folk

Artikkelen er over 1 år gammel

Tusen takk. Dette er en takk til alle dere som fylte nasjonaldagen med glede, verdighet og samhold.

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Normalt feirer vi dagen i skolegårder, med venner og foreninger, ved kirkebakker, i borettslag, eller tett i tett på fortauet når lokale 17. mai-tog passerer. Vi løfter flagget og roper hurra for landet vårt – og vi kjenner på en glede over fellesskapet. I år ble den samme gleden forsterket – til tross for at vi holdt én meter avstand og i hovedsak feiret hjemme hos oss selv.

Nordstrands Blad hadde syv journalister ute for å formidle stemningen på nasjonaldagen. Likevel rakk vi ikke over alt. Det var små konserter, korpsmusikk, drilljenter, koropplevelser, videooverførte taler fra skolegårder og Agnes Thorsens plass, for å nevne noen. Det var veteranbilkortesje, statsråder og timevis med marsjering gjennom store deler av bydelene. Noen steder var det også helt lokale nabotog, eller initiativ i regi av ildsjeler, lag og frivilligheten. Har du ikke sett bildene og reportasjene våre, anbefaler jeg å ta en titt her på noblad.no.

Takk til alle dere som løftet 17. mai hjem til folk. Takk spesielt til korpsene, som i koronatiden har hatt digitale korpsøvelser, og som nå gikk kilometer etter kilometer og skapte en helt fantastisk opplevelse. Vi så flere publikummere som måtte tørke en tåre da korpsene spilte opp. I år betydde musikken mye.

Spesielt sterkt ble det klokken 13 da hele Norge var med og sang «Ja, vi elsker». Noen av oss ble akkompagnert av korps, andre av kor, noen gikk med TV-sendingen på øret og sang med av full hals i veikanten, andre stod på egen balkong, eller i hagen og fylte Nordstrand, Østensjø og Søndre Nordstrand med fellesskap, håp og 17. mai-følelse. Det var sterkt å se.

I tillegg hadde skoler, kirker, foreninger og kor laget små videoer med hilsener til dagen, som ble spredt hos oss og i sosiale medier. Det er rørende å se hvilken innsats som er lagt ned for å skape glede. Nordstrand Kirke hadde blant annet laget en fantastisk video med bydelssangen – hvor «hele» Nordstrand deltar. Tommel opp og hurra for den!

Vi kan være stolte av årets 17. mai. Den kom med glede – i en krevende tid. Takk til alle som fylte den med innhold. Det betydde mye for mange.

Bildeserie

Se bildene! Slik feirer vi nasjonaldagen!

Les også

BILDESERIE: Se veteranbilene kjøre kortesje på 17. mai for 35 år på rad

Les også

Drilljentene fra Nordstrand showet gatelangs på "høgda" på 17. mai: - Folk har vært ekstra glade for å se oss i år

Les også

Her synges "Ja, vi elsker" fra balkonger og hager

Les også

Nordstrand kirke har samlet folk på Nordstrand til å synge «Nordstrandssangen»