Rigmor Andresen sovnet stille inn på Bekkelagshjemmet 8. september etter en tids sykeleie. Hun ble 98 år.

Med Rigmors bortgang er en hel vegg falt ut, ikke bare i Bækkelagets Sportsklub, men i hele lokalsamfunnet.

Mange har hatt gleden av å kjenne Rigmor svært lenge, og jeg er en av de heldige. Husker at jeg som 12-åring sparket fotball alene på Sportsplassens grus, da en hyggelig ung dame dukket opp og spurte hva jeg het. Jeg sa navnet og la til at jeg ikke var medlem av klubben. Det skal vi ordne med en gang, svarte Rigmor og dro opp et innmeldingsskjema av vesken.

Og siden har vi vært der begge to og gått gradene i klubben. Du ble den første og hittil eneste kvinnelige formann (leder) og jeg den yngste leder i BSKs 110-årige historie.

Rigmor var alltid glad i barn og ungdom. Betegnelsen «Norway Cups bestemor» var derfor svært treffende.

Typisk var det at for Rigmor bestod ikke verdens største fotballturnering av 25.000 deltakere, men av 25.000 enkeltindivider. Hun brydde seg om hver eneste jente og gutt, uansett hudfarge og religion. Rigmor var i liten grad opptatt av fargen på bunnlinjen i regnskapene. For Rigmor sto alltid menneskene i fokus!

Typisk for Rigmor var at hun ofte droppet debriefingsmøtene ved turneringens slutt fordi hun hadde viktigere ting å foreta seg. Hun skulle jo besøke dem som lå igjen på sykehus i Oslo. Og hun dro aldri tomhendt til dem!

Jeg tror ingen har opplevd at Rigmor var i konflikt med noen eller snakket nedlatende om noen. Tvert imot så hun det positive i absolutt alle. Hun behandlet alle likt og hadde ingen overdreven respekt for autoriteter og storheter! Rigmor levde virkelig opp til mantraet om at den korteste vei mellom mennesker er humor og smil.

Rigmor Andresen hadde små føtter, men satte store spor etter seg ...

Våre tanker går i disse dager til de nærmeste pårørende, med søster Karin og svoger Roar i første rekke.

Vi lyser fred over Rigmors gode minne!