Gå til sidens hovedinnhold

Til minne om Turid Viker Bråthen

Innsendt

Vår gode venninne, Turid Viker Bråthen, døde 16. januar, 77 år gammel. Etter at kreftsykdom var konstatert, gikk det raskt i feil retning.

Turid vokste opp på Kampen i Oslo. Hun var sprudlende og aktiv. Med sitt gode humør og fortellertalent ble hun raskt midtpunktet i vennegjengen. Selv var hun flink til å gi andre oppmerksomhet og ros. Som gymnasiast gikk hun på reallinjen på Vahl gymnas. Der møtte Turid sin Harald som hun skulle komme til å dele resten av livet med. Sommerferiene tilbrakte hun som barn og ungdom på Viker på Hvaler. Det skulle bli hennes yndlingssted gjennom hele livet.

Etter noen år som arbeidstaker, blant annet i Kampen Mek. Verksted i Akergruppen, Det Norske Veritas og Informasjonsforeningen, overtok hun for vel 20 år siden PR-byrået Lynx som hun bygget opp til et internasjonalt firma med oppdrag i Norge, Italia, Portugal, Spania, Litauen, Korea og USA.

Turid hadde en ukuelig entusiasme, energi og optimisme. Hun var drivkraften i utallige prosjekter, ikke bare i jobbsammenheng, men også når målet var trivsel og glede for familie og venner. For eksempel sto hun i spissen for ombyggingen og moderniseringen av landstedet på Hvaler slik at det nå er et egnet feriested for hele familien med to barn, svigerbarn og fem barnebarn samtidig. Selv har vi alltid opplevd å bli mottatt der med generøs gjestfrihet.

Turid var opptatt av å utforske nye land, mennesker og kulturer. Da barna våre var ute av redet, opprettet vi "Reiseklubben 63". Vi har hatt mange interessante og flotte opplevelser sammen, blant annet i Karibia, India, Mellom-Amerika og USA, og oftest med Turid som tilrettelegger for reisene.

Turid etterlater seg mange gode minner og et stort savn.

Sølvi og Harald Støvind
Harald Ekeberg
Liv Borgvin Dørre