(Avisa Oslo): 21. mars i fjor ble 36 år gamle Rabeel Arshad funnet drept i sitt eget hjem i Rugveien på Manglerud. Hennes 37 år gamle ektemann ble pågrepet og siktet i saken.

Nå er han tiltalt for drapet.

I tiltalen, som er tatt ut av statsadvokaten i Oslo, er det gjengitt hvordan Arshad ble påført over 30 skader med kniv i hodet, halsen og brystet.

Nekter straffskyld

Det er satt av åtte dager til rettssaken mot 37-åringen i Oslo tingrett, med oppstart 28. februar. I avhør har han erkjent de faktiske forhold, men avvist straffskyld.

– Han fastholder at han har forårsaket hennes død. Det som vil bli tvistepunktet i retten er om han har utvist nødvendig skyld i forhold til det som var foranledningen, sier mannens forsvarer, advokat Aase Karine Sigmond.

På direkte spørsmål om hennes klient påberoper seg nødverge, bekrefter hun det.

– Utover det har jeg ikke lyst til å gå inn på hans forklaring. Den skal han gi i retten – ikke til pressen, sier Sigmond.

I tiltalen er det varslet påstand om inndragning av tre kniver som påtalemyndigheten knytter til drapshandlingen.

Avviser skilsmisse-motiv

Som Avisa Oslo tidligere har omtalt, anmeldte Arshad ektemannen for familievold tilbake i 2011. Saken ble henlagt av politiet.

Paret hadde tre barn sammen, men ingen av dem var hjemme da drapet fant sted.

I fengslingskjennelsen har det fremkommet at Arshad og ektemannen skulle skilles i fjor vinter. I avhør har imidlertid den tiltalte 37-åringen avvist at skilsmissen har noe med drapet å gjøre.

– Han var enig i at de skulle skilles, men det har ingenting med handlingen å gjøre. Det oppsto der og da som følge av en konflikt, har Sigmond tidligere uttalt til Avisa Oslo.

Saken oppdateres.