Gå til sidens hovedinnhold

– En skam at det ikke er toalett her

Artikkelen er over 6 år gammel

Heller ikke i år har Oslo Havn planer om å sette opp toaletter på badebrygga ved Ormsundterminalen.

ORMSUND: – Det er for dårlig med tanke på alle de badegjestene som bruker området og har behov for å gjøre fra seg, sier Tore Smith.

I flere år har han sagt klart i fra om hva han synes om mangelen på toaletter. Senest i fjor gjorde han et nytt fremstøt mot Oslo Havn.

– Jeg hadde derfor håpet å bli hørt i år. Jeg har båten min liggende i Bispebrygga båtforening, og her er vi skikkelig leie av at badegjester bruker våre toalett på andre siden av veien, eller gjør fra seg i buskene rundt badebrygga. Nå har vi satt hengelås på vår egen dodør, og derved har badegjestene ingen toalett å gå til i området, sier han til Nordstrands Blad.

LES OGSÅ: Nå blir det skikelige doer på Hvervenbukta

Vurderer behovet

Det er Oslo Havn som for flere år siden laget buffersonen mellom terminalen og nabolaget som en liten park med bademulighet. Badebryggen er blitt et populært sted.

Når det gjelder muligheten til å få toaletter der, svarer kommunikasjonsrådgiver Trude Thingelstad at Oslo Havn har forståelse for at det i slike friområder kan være ønskelig med et toalett.

– Vi har så langt ikke fått bakemeldinger på et stort behov for egen toalettløsning her. Men vi holder området under oppsikt og vurderer behovet fortløpende, sier hun til Nordstrands Blad, og fortsetter:

– Badebrygga er blitt godt tatt i mot av havnas naboer og er mest brukt av folk som bor i nærheten. I fjor oppgraderte vi også grøntområdet som ligger inntil parken, der vi ryddet i vegetasjonen og fjernet noen uønskede plantearter.

LES OGSÅ: "Utslipp" var øvelse

Tar vare på området

Thingelstad sier også at Oslo Havns renholdsfolk er på daglige rengjøringsrunder på badebrygga i sommersesongen, hvor de plukker og tømmer søppel, og at egne kasser er satt opp for engangsgriller.

–Vi er glade for å se at disse flittig brukes, og vårt renhold har en opplevelse av at folk er flinke til å ta vare på området, sier hun.

– Er en skam

– Vurderingen er feil. Det er rett og slett en skam at det er toaletter ved alle badestrendene langs Bunnefjorden, bare ikke her ved Ormsund, sier Tore Smith.

LES OGSÅ:

Det blir servering i Hvervenbukta denne sommeren

Ber kommunen redde EKT fra konkurs

Nå rives Sæter bit for bit

Helge ble kjørt ned i sykkelfeltet på Holtet