Gå til sidens hovedinnhold

Nå blir det skikkelige doer på Hvervenbukta

Artikkelen er over 6 år gammel

Til årets badeseong skal et flunkende nytt toalettbygg stå klart på den populære stranden.

HVERVENBUKTA: Bymiljøetaten er allerede i gang med å reise et flott bygg i stein. Det gamle trehuset er revet og erstattes nå med et nytt, omtrent på samme sted som de tidligere toalettene lå. Gamle trær skal fjernes og nye plantes, slik at bygget blir liggende relativt skjermet fra selve stranden.

LES OGSÅ: Vil ha blått flagg og kulturarena her

– Badeplassen har de siste årene gjenomgått en betydelig oppgradering, og nå er det toalettbygget sin tur. Eksisterende bygg er i dårlig stand, og må erstattes for å tilfredsstille dagens krav til toalettstandard og universell utforming, sier Odd Bratteberg, presseansvarlig i Bymiljøetaten.

Det er altså denne etaten som er ansvarlig byggherre for prosjektet som er stipulert til å koste 3. 7 millioner kroner.

Vegghengte toaletter

– Vi ønsket oss et nytt anlegg med tidsmessig utstyr til helårsbruk. Det blir fem toaletter, og ett handicaptoalett (alle vegghengte), dessuten et teknisk rom, og et rom med eget toalett til livredderne. Alle toalettene får trinn- og rampeløs adkomst, sier Bratteberg til Nordstrands Blad.

Bortsett fra handicaptoalettet, skal anlegges stenges om vinteren.

LES OGSÅ: Isbadere har ikke kalde føtter

– Handicaptoalettet bygges slik at det kan holdes åpent vinterstid, til glede for brukerne av den planlagte kyststien langs fjorden, sier Bratteberg.

Drenerer skråningen

Han forteller videre at man samtidig med å bygge nye toaletter, gjør noe med de store mengdene overvann i skråningen bak toalettbygget og fra toppen ved Portnerboligen.

– Om vinteren har dette skapt isdannelse på gangveien ved toalettene, og gitt fuktskader på bygning. Nå blir skråningen drenert, og vi foretar en generell håndtering av overvann rundt bygget, sier Bratteberg.

Sist høst oppdaterte også Bymiljøetaten flere av gangstiene på Hvervenbukta med ny asfalt og kantstein. Grøntarealene ned mot stranden, ble dessuten satt i ordentlig stand.

Badegjestene kan altså glede seg til flere nye toaletter på Hvervenbukta, men Bymiljøetaten har ingen planer om fornying av det gule toalettbygget ved gangstien mot sentrum.

Trolig servering i år

I fjor var det ikke mulig å få kjøpt hverken is, brus, kaffe eller vafler på Hvervenbukta.

Årsaken var at Kulturetaten, som er ansvarlig for den hvite Paviljongen og Helleberget, nylig hadde frigjort seg fra kontrakten med forrige driver, og på kort varsel ikke fikk organisert noe kiosksalg.

LES OGSÅ: Hvervenbukta uten is og brus

– Paviljongen er i meget dårlig forfatning og må istandsettes. Vi abeider nå med å få til en eller annen form for kiosk eller servering i Helleberget til sommeren, sa Anne Olaisen, avdelingssjef i Kulturetaten til Nordstrands Blad i januar.

LES OGSÅ:

 Cafe Utsikten fortsatt stengt

EKT i økonomisk krise

Frykter industri ved porten til Østmarka