Gå til sidens hovedinnhold

Fortsatt parkering i Skulleruddumpa

Artikkelen er over 6 år gammel

Oslo kommune har vunnet budrunden om parkeringsplassen nedenfor Sagstua.

SKULLERUDDUMPA: Det var stor jubel i Miljøprosjekt Ljanselva da dette ble kjent torsdag før pinse.

– Tre kjøpere var på banen, og salget er nettopp i boks. Kreftforeningen har solgt sin eiendom Enebakkveien 338 til Oslo kommune akkurat slik som vi ønsket oss.

LES OGSÅ: Vi jubler om kommunen kjøper tomten

– Nå er jeg både glad og lettet, sier Trine Johnsen, foreningens leder til Nordstrands Blad.

Takker kommunen

Miljøprosjekt Ljanselva har fryktet at tomten, som i dag er regulert til friområde med plass til 120 biler, skulle bli solgt til et firma som ville sette opp industribygg.

– Det ville ha ødelagt alt vi har bygget opp rundt Sagstua, som ligger i porten til Østmarka og har stor betydning for turfolk, sier Johnsen.

Hun ønsker å takke alle som har gjort kjøpet mulig.

– Oslo kommune har strukket seg langt, både økonomisk og med medarbeidere i alle etater som har jobbet utrolig bra. Dette er saksbehandlere som har skjønt hva saken dreier seg om. Hva dette betyr for oss, sier hun.

– Resultatet er en vinn-vinn-situasjon. Kreftforeningen får penger til forsking, og vi får en utfartsparkering som betyr mye for folkehelsen, legger Johnsen til.

LES OGSÅ: Barnevennlig på beitedyras dag

Må tinglyses

Hun ser også frem til et fortsatt godt samarbeid med AF-gruppen, som har et mindre riggområde på tomten, og som nå har lovet å rydde opp etter seg.

For ordens skyld legger vi til at salg/kjøp av parkeringsplassen må tinglyses før det er endelig i orden.

Bli med på elvevandring

I forbindelse med Nordstrandsdagene ( bydelsdagene) denne uken inviterer Miljøprosjekt Ljanselva til "Elvevandring langs Ljanselva". Det er Sverre Samuelsen som leder an forbi Ljan skole, kirken, Liadalen, langs Ljanselva forbi kruttverket, "kirkestien" opp til Skredderjordet.

Turen tar to timer. Vil du være med på en fin opplevelse fylt med lokalhistorie og fortellinger fra nærområdet, så er det bare å møte opp på Ljan stasjon lørdag 30. mai klokken 14.00

LES OGSÅ: Vi har hovedstadens vakreste arena