– Ingen planer om flere bommer

BOM: Beboere rundt Vingolfveien ønsker seg automatisk bom slik som denne i Solveien, ikke betongelementer. Foto: Nina Schyberg Olsen

BOM: Beboere rundt Vingolfveien ønsker seg automatisk bom slik som denne i Solveien, ikke betongelementer. Foto: Nina Schyberg Olsen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Bymiljøetaten kjenner til kritikken mot stengingen blant beboerne i Vingolfveien og veiene rundt. Det er likevel ikke planer om å flere bommer på nåværende tidspunkt.

DEL

NORDSTRAND: – Vi vet at det er stor motstand blant beboerne i og rundt Vingolfveien om stengingen. Vi kjenner også til aksjonsgruppen Nei til bom i Solveien, sier Odd Olav Bratteberg i Bymiljøetaten.

Han legger til at flere grupper har prøvd å utsette prøveprosjektet, noe byråden ikke ønsket.

Bymiljøetaten har likevel ingen planer om flere bommer i prøveperioden.

– Men vi har også økt fokus på brøyting og strøing i Vingolfveien, sier Bratteberg.

LES OGSÅ: Bomturer i Solveien

Tilbakemeldinger

Etter stengingen av Solveien, fikk Nordstrands Blad tilbakemeldinger på at trafikken opp Nordstrandveien har økt betraktelig. Men BYM har ennå ikke hørt noe fra skoler som blir berørt.

– Vi har ikke fått henvendelser fra skolene i området som i utgangspunktet var meget skeptisk til dette, sier Bratteberg.

Bymiljøetaten har fått klager på at betongelementene i Vingolfveien flyttes på.

– Dette har vår entreprenør fulgt opp, slik at betongelementene er satt på plass igjen, forteller Bratteberg.

Når det gjelder påstander om at betongelementene er til hinder for utrykningskjøretøy, ønsker Bymiljøetaten tilbakemeldinger på det.

– Gjennomføringen av prøvestengningen var ute på høring hos blant annet utrykningskjøretøyenes fellesutvalg og vi fikk ikke noen tilbakemeldinger på at dette ville bli et problem. Om utrykningsetatene mener at dette er et problem, bør de derfor ta kontakt med oss.

LES OGSÅ: Slik skal Solveien stenges

– Ønsket av bydelen

Bydelsutvalget på Nordstrand har vært tydelige på at prøveprosjektet må overvåkes underveis.

– Bymiljøetaten skal også evaluere underveis i prøveperioden, sier Bratteberg. Bydelsutvalget og BU-leder har vært uenige i måten BYM gjennomfører stengingen på. De ønsket blant annet flere bommer.

– Vi gjør oppmerksom på at prøvestengingen er ønsket av bydelen og vedtatt av bystyret. Bymiljøetaten er utfører av fattede vedtak, sier Bratteberg.

LES OGSÅ: – Prisene i Solveien kommer til å øke betydelig

Artikkeltags