Innfører miljøfartsgrenser

FRA 1.NOVEMBER: Også denne vinteren innfører fartsredusering som miljøtiltak på fire Oslo-veier. Bildet er fra en tidligere vinter med miljøfartsgrense.

FRA 1.NOVEMBER: Også denne vinteren innfører fartsredusering som miljøtiltak på fire Oslo-veier. Bildet er fra en tidligere vinter med miljøfartsgrense.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Fra tirsdag 1. november reduseres farten fra 70 og 80 km/t til 60 km/t på fire veier i Oslo. Miljøfartsgrensene skal gjelde frem til 23.april.

DEL

OSLO: Det er Statens vegvesen som står bak tiltaket. Bakgrunnen er ønsket om å redusere utslipp av svevestøv og således gi Oslos innbyggere bedre luftkvalitet.

De fire strekningene som får redusert hastighet frem til første søndag etter påske er:

Rv 4 Sinsen-Grorud

Ring 3 Ryen- Granfosstunnelen

E18 Hjortnes-Lysaker ( gjelder hverdager fra 06.00-22.00)

RV 163 Østre Aker vei Økern-Stovner

- Dette er et tiltak vi vet fungerer. Miljøfartsgrensen fører til bedre luftkvalitet i en by som er plaget av mye svevestøv om vinteren. Fartsreduseringen vil hjelpe mange som sliter med luftveisplager i tørr, kald luft, skriver avdelingsdirektør Ing-Christine Ericson i Statens vegvesen i en pressemelding.

LES OGSÅ: Snart kan du kjøre gjennom det nye løpet i Brynstunnelen

Flere tiltak

Miljøfartsgrensen er ett av flere tiltak som skal avhjelpe luftkvaliteten i hovedstaden om vinteren.

- Vasking og feiing av veinettet, støvdemping ved bruk av magnesiumklorid og piggdekkavgiften er andre tiltak. Det er effekten av disse tiltakene til sammen som gir utslag, sier Ericson.

LES OGSÅ: Dette bør bli innfartsparkering

Tar det på alvor

- Vi bruker de virkemidlene vi har til rådighet for å møte de forpliktelsene vi har for å bedre luftkvaliteten. Miljøfartsgrenser er et utslag av at vi tar miljø- og helseutfordringene på alvor, sier avdelingsdirektøren.

LES FLERE SAKER FRA Nordstrands Blad her:

Halloween-feiring i vårt distrikt

Ventet i 20 timer på pizza

Andersen takker for seg i "Kåffa"

Blomsterhagen på Abildsø fikk pris

Nå er Nøklevann-demningen ferdig

Slutt for posten på Sæter

Artikkeltags