Fri flyt i Vingolfveien

FRITT FRAM: Inntil videre er betongklossene i Vingolfveien ved Krokkleiva satt inn til siden og bilistene kan passere der hele døgnet til og fra Nordstrandveien.Foto: Aina Moberg

FRITT FRAM: Inntil videre er betongklossene i Vingolfveien ved Krokkleiva satt inn til siden og bilistene kan passere der hele døgnet til og fra Nordstrandveien.Foto: Aina Moberg

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Betongklossene i Vingolfveien er satt til side etter ønske fra mange beboere.

DEL

NORDSTRAND: Årsaken er at det er vanskelig å komme frem med bil fra Solveien ned til Mosseveien etter at Furubråtveien nylig ble stengt for gjenomkjøring.

– Sperringen ved Vingolfveien/Krokkleiva er fjernet på grunn av ombygging av reduksjonskum i Furubråtveien ved Vikingveien.(Se bilder nedenfor artikkelen). Dette i regi av Vann- og avløpsetaten, sier avdelingsdirektør Anette Bjerke i Bymiljøetaten.

På plass igjen ved protester

– Vingolfveien er åpnet etter påtrykk fra beboere for å lette trafikkavviklingen i anleggsperioden, legger hun til.

Arbeidet i Furubråtveien er planlagt ferdig til utgangen av november. Da blir klossene i Vingolfveien satt tilbake på plass. ( se bildet nedenfor artikkelen)

– Avtalen er slik at entreprenør har forpliktet seg til å sette klossene på plass umiddelbart om det skulle komme store protester på at de er flyttet, sier Bjerke til Nordstrands Blad.

LES OGSÅ: Krever ny bom og klossene fjernet

Nei til nødetatens ønske

I mai bekreftet seksjonssjef Bente Flesvig i Bymiljøetaten at klossene i Vingolfveien skulle byttes ut med en bom med "Oslo-nøkkel" etter påtrykk fra nødetatene.

I dag sier Anette Bjerke:

– Det er ikke planer om å erstatte sperringen i Vingolfveien med bom.

LES OGSÅ: Bytter klosser med låsbar bom

Stengingen av Vingolfveien er som kjent en del av prøveprosjektet med rushtidsbommen i Solveien ved Steinerskolen i Nordstrandveien. Erling Schiøtz vei er også stengt med klosser ved Solveien av samme grunn.

Nei til ny Solveienbom

Bydelsutvalget har ønsket at det settes opp en rushtidsbom også i andre enden av Solveien ved Bekkelagsveien. Dette avslo Bymiljøetaten i slutten av august i år.

LES OGSÅ: Får nei til ny Solveien-bom

Trafikktellinger

I løpet av høsten foretar Bymiljøetaten trafikktellinger ved flere veier på Nordstrandsplatået. Tellingene skal legges til grunn for om bomprosjektet i Solveien skal gjøres permanent etter at prøveperioden utløper 2. februar 2016.

LES OGSÅ: Bommen flytter bare trafikken til andre veier

Artikkeltags