Gå til sidens hovedinnhold

Tre gode grunner til at trikken bør få være på Holtet

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Her er tre gode grunner til at trikken bør få være på Holtet:

1. Trikken er historisk knyttet til Holtets identitet! Siden 1917, i 103 år, har trikken vært en naturlig del av vår opplevelse og forståelse av Holtet som sted. Både gjennom sin funksjon og gjennom de bygninger som har blitt oppført for å betjene trikken, har sporveisbasen bidratt til å definere stedets særpreg.

2. Ekebergbanen ble etablert for å frakte folk opp fra byen til de nye boligområdene på Nordstrand. Med dagens miljøutfordringer er samfunnsoppdraget forsterket. Byen trenger trikken! Sporveisbasen på Holtet, som er byens eneste realistiske plassering av denne funksjonen, er nødvendig for å sørge for at trikken forblir et stabilt, trygt og miljøriktig transportalternativ.

3. Holtet trenger ikke sporveistomta for å kunne utvikle seg til et attraktivt bydelssenter! Utenfor sporveiens tomt er det tilstrekkelige eksisterende og fremtidige arealressurser som kan legge til rette for en positiv utvikling av et levedyktig og godt lokalsenter på Holtet!

LES OGSÅ:

Trikken på Holtet er eneste garanti mot flere blokker

Sporveien får ikke lokal støtte til trikkebase på Holtet

Sporveien har startet arbeidet med å gjøre trikkebasen på Holtet permanent

Kongsveien lever på lånt tid – viktig støttemur sjekkes årlig for å hindre at veien raser ut