Gå til sidens hovedinnhold

Tre menn dømt til åtte og seks års fengsel etter Holmlia-skyting - anket på stedet

Artikkelen er over 1 år gammel

Tre av seks tiltalte ble i dag dømt til åtte og seks års fengsel for medvirkning til forsøk på drap på Holmlia i 2017 . Som følge av hendelsen ble den fornærmede 23 år gamle mannen lam fra brystet og ned etter å ha blitt skutt i nakken.

HOLMLIA: I 2017 skal seks menn i 20-årene ha møtt fem andre menn på Holmlia. Alle skal ha hatt en tilknytning til et sentralt gjengmiljø. I 2017 ble det en konfrontasjon mellom to grupperinger.

Som følge av konfrontasjonen ble en 23 år gammel mann slått ned og deretter skutt i bakhodet. Den fornærmede overlevde på grunn av medisinsk hjelp, men har blitt lam fra brystet og ned, heter det i tiltalen. Det har kommet frem at det var tre synlige våpen på stedet.

Tirsdag 29. oktober ble det avsagt dom for hver av de seks tiltalte i saken. Retten mener at tre av de seks tiltalte løsnet skudd og at det ble siktet mot den fornærmedes hode eller overkropp. Retten har ikke klart å slå fast hvem som løsnet skuddet som traff den fornærmede. Oslo tingrett ser det ikke som en mulighet at den fornærmede ble truffet av et vådeskudd.

LES OGSÅ:

Familiefar i Bydel Nordstrand dømt til ni års fengsel for vold og mishandling av kone og barn – i dag startet ankesaken

To av tre som løsnet skudd er dømt til åtte års fengsel for medvirkning til forsøk på drap. Den tredje er dømt til seks års fengsel.

De tre siste tiltalte er frifunnet for medvirkning til drapsforsøk, men ble dømt for grov kroppskrenkelse. Disse er dømt til tre- og to års fengsel. De tok betenkningstid.

Bistandsadvokat Carl Rieber-Mohn forteller til Nordstrands Blad at han er fornøyd med at samtlige er dømt til å betale erstatning og oppreisning til hans klient.

– Alt i alt er jeg godt fornøyd med utfallet så langt. Retten har lagt stor vekt på min klients forklaring og legger den til grunn for dommen, sier Rieber-Mohn.

– Var det noen som anket?

– Det blir en ny runde i lagmannsretten. De som har avfyrt skudd anket på stedet.

Rieber-Mohn forteller at hans klient er «så fornøyd han kan bli i en slik situasjon».

De seks mennene er også dømt til å betale ménerstatning på nesten to millioner kroner og oppreisningserstatning på 150.000 kroner til den fornærmede.

Les også

Trafikkulykke i Nordstrandsveien