PRINSDAL: Tre unge menn er tiltalt for drap eller medvirkning til drap etter at Halil Kara (21) ble skutt ved Prinsdal Grill i Oslo i januar i fjor.

I tillegg er to personer tiltalt for bevispåvirkning, skriver TV 2.

Ifølge TV-kanalen mener politiet å vite at det var en 21 år gammel mann som avfyrte skuddet. Han ble pågrepet på grensen mellom Ungarn og Serbia seks dager etter drapet.

– Erkjent å ha vært på stedet

Mannens forsvarer, advokat Morten Furuholmen, ønsker ikke å svare på hvordan 21-åringen stiller seg til skyldspørsmålet.

– Min klient har erkjent å ha vært på stedet, og at han er å anse som skytteren, men omstendighetene rundt avfyringen av våpen og hvorfor han var bevæpnet, vil bli viktige bevistemaer i retten, sier Furuholmen.

Halil Kara døde etter å ha blitt skutt i hodet av en maskert gjerningsperson utenfor gatekjøkkenet i Prinsdal. I tillegg ble en mann knivskadd i et basketak med gjerningspersonen, men han fikk ikke livstruende skader.

Ifølge TV 2 nekter samtlige tiltalte straffskyld.

21-åring skutt og drept i Prinsdal

– Fremstår som en aksjon

Statsadvokat Andreas Schei er aktor i saken, men var opptatt i en rettssak da Avisa Oslo forsøkte å få en kommentar fra ham torsdag ettermiddag.

Til TV 2 uttaler han at til drapet på Kara fremstår som planlagt, til tross for at påtalemyndigheten ikke har noen klar formening om hva som var foranledningen.

– Vi ser ingen klar foranledning til drapet eller årsak til at han skulle bli skutt. Men måten drapet er gjort på, fremstår planlagt. Det fremstår som en aksjon, sier Schei til kanalen.

17-åring siktet for drapsforsøk etter skyting i påsken

Ny mann pågrepet etter Prinsdal-drapet