Den 14-år gamle Mathias Rugsveen som er elev ved Skullerud ungdomsskole, vant Nordstrand Musikkonkurranse 2019. Han ble kåret til beste utøver både av fagjuryen og publikum.

Mathias har spilt trekkspill siden han var fire år.

Fagjuryens leder Jan Ola Amundsen understreket at utøverne i disse konkurransene er stadig blitt dyktigere år for år, i de 11 årene som konkurransen har blitt arrangert. Men Mathias var altså fremst blant de fremste i konkurransen som hadde deltagere fra 14 til 18 år.

Mathias har deltatt i konserter og konkurranser både i Norge og Russland og vunnet en rekke priser i begge land. Etter seirene i Nordstrand musikkonkurranse i Nordstrand kirke kunne han reise hjem med 20.000 kroner for førsteprisen og 2.500 kroner for publikumsprisen.

 

De andre seks deltagerne fikk 4.000 kroner for deltagelsen:

  • Mathias Zonka - fløyte
  • Sytske Pas - horn
  • Sherwin Ngan - piano
  • Martha-Pil Evertsen Neumer - fiolin
  • Mikkel Brekke Krossli - trombone
  • Daniel Goldin - fiolin

Lokale musikere med lang fartstid utgjorde fagjuryen som ble ledet av Jan Ola Amundsen som blant annet har vært kunstnerisk leder og dirigent for Oslo Symfoniorkester siden 1981.

Hornisten Rigmor Heistø Strand spilte blant annet i Kringkastingsorkesteret fra 1971 til 2009 og John Westby har i over 30 år jobbet med bydelens eget orkester, Nordstrand Skole- og Ungdomssymfoniorkester, som instruktør og dirigent.

Den annonserte konferansieren Wolfgang Plagge mistet stemmen og meldte fravær kort før konserten, men bydelens egen musikallviter, Trond Dahlen, fylte rollen med kunnskap og sjarm.

Nils Henrik Baggerød i Nordstrand Rotary har hatt prosjektansvar for Nordstrand Musikkkonkurranse i 10 av de 11 årene. Han er glad for støtten fra sponsorene og fra de fremmøte tilhørerne.

Overskuddet av konkurransen går til lokale tiltak som Ljabruskolen, Conrad Svendsen senter for døve og blinde på Nordstrand og til sommerfest for funksjonshemmede fra bydelen. Samtidig fortsetter Nordstrand Rotary Klubb å støtte Rotarys internasjonale arbeid mot polio-sykdommen