Gå til sidens hovedinnhold

Trening med mening som frivillig instruktør

Artikkelen er over 2 år gammel
Innsendt Har du tid til overs og vil gjøre noe som engasjerer deg og som holder deg aktiv? I Bydel Østensjø er det nå "Sterk og stødig" treningsgrupper, der frivillige instruktører og godt voksne kommer sammen til en felles treningstime.

«Så setter dere føttene i tandemstilling og balanserer så godt dere kan».

10 staute damer har trosset snøkavet og er på plass på Rustad treffsenter på Bogerud for en ukentlig treningsøkt sammen med frivillig instruktør Tove Steig. Stolene settes i en innbydende ring og den fengende musikken gjør at man lett kommer i gang. Ingen fancy fasiliteter må til, men egen kropp og tyngdekraften brukes som treningsapparater.

Godt for både kropp og sjel

Hedvig Sandsdalen (86) har trent regelmessig i flere år. For to år siden begynte hun i Sterk og stødig-gruppa på treffsenteret.

«For meg har det betydd utrolig mye, både treningen og det sosiale nettverket. Og jeg har ikke tenkt å slutte!»

Etter mange år i skoleverket som lærer og leder, hadde Tove lyst til prøve seg som frivillig i bydelen. I 2016 ble hun sertifisert Sterk og stødig-instruktør.

«Det er en oppgave og en ukentlig treningstime jeg går til med stor glede. Man får god opplæring, og gjennom å instruere og selv delta på en Sterk og Stødig-gruppe, får man samtidig selv en fin treningstime i uken sammen med deltakerne. Det er en god motivasjonsfaktor, og inspirasjon til å fortsette».

Eget instruktørkurs

Ole-Jørgen Wethal (68) er pensjonist og glad i fysisk aktivitet.

«Jeg har en stund vurdert å engasjere meg som frivillig. Nå venter jeg bare på å få komme med på instruktørkurs. Sterk og Stødig virker som en svært fornuftig aktivitet mange eldre vil ha stor glede av, både fysisk og ikke minst sosialt. En annen viktig grunn for å engasjere seg i Sterk og Stødig er at det er veldig fleksibelt. Du binder deg ikke opp 100%, det ingen problem å stå over noen treninger. Ikke minst lærer man mer om hvordan kroppen fungerer og hvordan det er lurt å trene for selv å bevare best mulig funksjonalitet i årene framover».

Noe for deg?

Sterk og stødig er forebyggende trening basert på effektive øvelser som bedrer styrke og balanse. Oslo kommune tilbyr gratis instruktørkurs. Du trenger ikke forhåndskunnskap for å bli instruktør - bare motivasjon!

Fysioterapeuter har det faglige ansvaret for treningen og følger opp med veiledning og støtte. Kontakt fysioterapeut Mariana Myrebøe for mer informasjon, tlf. 901 93 678.