Gå til sidens hovedinnhold

Trikken igjen!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ennå en gang opplever vi at Sporveien løper fra løftene siden mot bydelen vår. Da debatten gikk høsten 2020 vedrørende omleggingen av rute 18/19, lovte de, at når arbeidet i Storgaten var ferdig sommeren 2021, skulle de vurdere å la en linje krysse Jernbanetorvet, gå gjennom Nygaten og deretter opp til Stortorvet og til Rikshospitalet.

Nå hører vi ikke mer om det, derimot presenteres et rute kart for 2024, som i tillegg til å vise nedskjæringer av ruter totalt, ikke har noen gjenetablering av direkteruten. Nå sies det at "reisefrekvens-undersøkelser" har vist et minimalt behov av en direktelinje fra bydelen og nordvestover.

En må spørre: når ble denne undersøkelsen gjort? Her må en be om mer fakta om når dette ble gjort. Dersom i 2020 så var jo dette ikke representativt. Og hvor ble det av muligheten Nygaten-Storgaten fra sommer 2021? Har Sporveien oppdaget at det er en vanskelig sving å ta for materiellet? Er det lagt spor til dette etter rehabiliteringen?

Og endelig må det være lov å spørre hvor lenge våre bydelspolitikere - særlig de fra bystyrets styrende partier - skal akseptere å bli "overkjørt" av en egen etat? Og det midt i den "grønne bølgen"? Jeg trodde meningen var at vi skulle øke bruken av offentlig kommunikasjon når verden igjen blir normal?