Trusler mot naturen på Midtåsen og friområdet på Ekebergsletta

MIDTÅSEN: Et utbyggingsforslag vil gå på bekostning av skogområdene rundt boligblokkene på Midtåsen, her sett fra Åsdalsveien.

MIDTÅSEN: Et utbyggingsforslag vil gå på bekostning av skogområdene rundt boligblokkene på Midtåsen, her sett fra Åsdalsveien. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.De store utbyggingsplanene Nobil Eiendom AS har på Midtåsen må stanses, nær sagt med alle midler. Skogen, friområdene og fuglelivet med opptil 30 arter, vil gå den sikre død i møte hvis Nobil-investorene, med Jan Erik Rivelsrud i spissen, får det som de vil. Med bakgrunn i viktigheten av å bevare miljøet og naturen har Rødt Nordstrand nylig vedtatt å gå mot hele gigantplanen nettopp av hensyn til miljøet.

LES OGSÅ DETTE INNNLEGGET: Støtteerklæring for bevaring av Midtåsen-skogen

«Rødt Nordstrand går mot den planlagte utbyggingen av 520 boliger på Midtåsen. Planen vil få store konsekvenser for både miljøet, friområder, skogen og fuglelivet i området. Dessuten vil den føre til økt trafikk og mer forurensning. Vi støtter Øvre Ljan Boliglag i deres arbeid mot den planlagte gigantutbyggingen i regi av Nobil Eiendom AS. Dersom det kommer forslag til en mindre utbyggingsplan av området i regi av Øvre Ljan Boliglag eller andre ikke-kommersielle utbyggere, vil Rødt Nordstrand ta stilling til planen når den foreligger», heter det i det enstemmige vedtaket fra Rødt Nordstrand.

Sletta truet

Det andre store friområdet i bydelen som trues av rasering er Ekebergsletta. Nylig lanserte eieren av Ekeberg camping at det trengs en modernisering av campingplassen. Hva det innebærer er noe uklart, men faren for at det blir nye store bygninger som spiser opp deler av den grønne sletta er nærliggende.

Og hvor mange kommer til å ferdes på og i nærheten av Ekebergsletta når KFUM-stadion, anleggene til BSK og Oslo idrettskrets, pluss Lambertseter videregående står ferdig? Dette bør konsekvensutredes av hensyn til sletta som naturperle. Hvor mange hundre parkeringsplasser skal bygges?

Det dreier seg ikke bare om bygningene, men massiv økning i antall mennesker som kommer og går. Det kan dreie seg om 600 elever på videregående og hundrevis som skal trene. Videre er det spørsmål om hundrevis som går på jobb til alle arbeidsplassene. Og hvor mange publikummere KFUM vil trekke til sine kamper i OBOS-ligaen.

Alt dette til sammen betyr en stor belastning på sletta. Folk må absolutt bruke Ekebergsletta, men dette er kommersialisering så det suser av hele Oslo-folkets eiendom.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags