Gå til sidens hovedinnhold

Tryg Forsikring fraråder alle utenlandsreiser

Artikkelen er over 1 år gammel

I forbindelse med koronautbruddet fraråder Tryg Forsikring folk å legge ut på utenlandsreise nå.

– Flytrafikken til og fra de mest smitteutsatte områdene er i ferd med å stoppe helt opp, og flyselskaper innstiller tusenvis av avganger over natten. Endringer skjer så fort at man risikerer å bli strandet dersom man reiser til utlandet nå. Vær hjemme til situasjonen blir mer stabil, råder kommunikasjonssjef Ole Irgens i Tryg Forsikring i en pressemelding.

– I verste fall kan man bli sittende fast

Han viser til at Italia har innført karantene og i praksis stengt landet for all inn- og utreise. Danmark har innført forbud for fly som kommer fra de utsatte områdene, og i Spania er mange skoler og barnehager stengt.

– Vi ser at stadig flere land tar raske beslutninger som får stor betydning for reisende. I verste fall kan man bli sittende fast ute i verden dersom landet man oppholder seg i, stenger ned flyplasser eller andre transportmuligheter. I tillegg vet vi at der det er stor gjennomstrømming av folk, er det også stor smittefare, fremholder Irgens.

Anbefaler norgesferie

Forsikringsselskapet tror situasjonen rundt koronautbruddet vil vare frem mot sommerferien.

– Kanskje det er kortreist norgesferie som er tingen i år, sier Irgens.

Selv om Trygt fraråder reiser, dekker forsikringsselskapet behandling dersom du blir smittet på reise, og hjelper deg hjem dersom du må evakueres, sier kommunikasjonssjefen.

– Blir du plassert i karantene på reise, får du dekket forlenget opphold og utsatt hjemreise. Må du avlyse en reise fordi du sitter i karantene i Norge, enten du er syk eller frisk, dekkes også dette av forsikringen, sier Ole Irgens.

Forsikringsselskapet advarer på det sterkeste mot å reise til land som UD fraråder reise til. I tillegg oppfordrer Tryg alle til å holde seg jevnlig oppdatert på reiserådene, da endringer skjer fort.

Les også

Åpningsfesten for Deichman Lambertseter og nytt bydelshus avlyst på grunn av fare for koronasmitte

Les også

Oslo kommune åpner koronatelefon

Les også

Egne team kan komme hjem til deg på Nordstrand og Østensjø for å teste om du er korona-smittet