Se hva våre bydeler ga til TV-aksjonen

INNSAMLING: Pengene som ble samlet inn under TV-aksjonen skal i år gå til Kirkens Bymisjon og aksjonen  "Mindre alene sammen" 
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

INNSAMLING: Pengene som ble samlet inn under TV-aksjonen skal i år gå til Kirkens Bymisjon og aksjonen "Mindre alene sammen" Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

TV-aksjonen samlet inn over 240 millioner kroner til Kirkens Bymisjons arbeid for et varmere og mer inkluderende samfunn. Her får du tallene for våre tre bydeler.

DEL

OSLO: Sist søndag gikk TV-aksjonen av stabelen, og innsamlingssummen er ifølge nettsiden deres nå på imponerende 244.533.501 kroner totalt.

– På vegne av Kirkens Bymisjon er jeg både ydmyk, takknemlig og rørt. Resultatet av TV-aksjonen vil bety mye for de enkeltmenneskene som får en jobb å gå til, en seng å sove i eller utstyr som gjør at de kan delta på fritidsaktiviteter. Tusen takk til alle som har bidratt, sier generalsekretær Adelheid Firing Hvambsal i Kirkens Bymisjon, som inntektene fra årets aksjon går til.

Oslo og våre bydeler

I Oslo ble det samlet inn til sammen 28.030.639 kroner, noe som ifølge TV-aksjonen tilsvarer 41,62 kroner per innbygger. Landsgjennomsnittet er 46,16 kroner.

I vårt distrikt ble det samlet inn følgende:

  • I Bydel Nordstrand ble det samlet inn 2.463.738 kroner (48,93 per person)
  • I Bydel Østensjø 2.076. 848 kroner (41,50 per person)
  • I Bydel Søndre Nordstrand ble det samlet inn 1.139.218 kroner (29,55 per person).

Inntektene fra TV-aksjonen går i år til Kirkens Bymisjons arbeid for et varmere og mer inkluderende samfunn.

Nye rekorder

100.000 bøssebærere gikk årets viktigste søndagstur. Skoler over hele landet arrangerte skoleløp, stekte vafler, bakte og solgte tegninger og samlet inn mer enn 8,3 millioner kroner. I tillegg har næringslivet satt ny innsamlingsrekord med 33,3 millioner kroner, ifølge Kirkens Bymisjon.

37 millioner kom inn via Vipps, mens hele 90 millioner ble lagt i bøssene. Også NRKs P3-aksjon sørget for ny rekord, med 7,84 millioner.

– I hver eneste by og bygd har store og små, unge og eldre stilt opp for å støtte det viktige arbeidet til Kirkens Bymisjon. Hver dør som er banket på, klem som er gitt, møte som er skapt og krone som er puttet på bøssa, er helt uvurderlig, sier TV-aksjonsleder Vibecke Østby.

LES OGSÅ: TV-aksjonen trenger din hjelp for et varmere samfunn

Artikkeltags