UDI avslår lokale asylmottaksforslag

TAKKET NEI: Stubljan camping er blant forslagene til asylmottak som UDI nå har avslått.ARKIVFOTO

TAKKET NEI: Stubljan camping er blant forslagene til asylmottak som UDI nå har avslått.ARKIVFOTO

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

UDI har takket nei til alle de tre eiendomsforslagene til akuttasylmottak i våre bydeler.

DEL

ALLE BYDELER: I midten av september ble det kjent at Utlendingsdirektoratet (UDI) var på jakt etter eiendommer til nye akuttasylmottak. Dagens situasjon med økt tilstrømming av asylsøkere sprenger ifølge UDI mottakskapasiteten. Byrådet la blant annet frem forslag om tre lokale eiendommer, som UDI nå har avslått.

Les også: Byrådet foreslår tre lokale asylmottak

Ikke aktuelle

– Vi har takket nei til disse tilbudene, både grunnet tidsaspektet, størrelse og egnethet. Disse stedene er altså ikke aktuelle for oss, sier presserådgiver John Olav Kroken i UDI.

Det blir altså ikke akuttasylmottak i Bekkelagstunet i Ormsundveien 16, Stubljan camping i Hvervenbukta eller på tomten i krysset Lofsrudveien/Klemetsrudveien.

Les også: Ønsker å huse flyktninger i private Nordstrands-hjem

Mange krav til mottak

– Oslo kommune har spilt inn eiendommer til UDI, men det er opp til UDI å vurdere om eiendommene egner seg til de formålene de har behov for. Oslo kommune har mange eiendommer, og dersom andre egnede eiendommer blir ledigstilt vil det være naturlig å vurdere om disse skal forelegges UDI, uttaler kommunikasjonssjef Lena Nesset i Eiendoms- og byfornyelsesetaten til Nordstrands Blad.

På UDIs nettsider står en liste over krav til eiendommer som skal brukes til asylmottak. Kommunen forholder seg til UDIs krav.

I begynnelsen av oktober sa statsminister Erna Solberg følgende til Dagens Næringsliv:

– Jeg mener vi kan integrere bedre til en lavere kostnad enn i dag, slik de beste kommunene får til. Å redusere kostnader dreier seg om mottaksstandarder og hva slags tilbud de kan få. Fortsetter det å komme like mange som nå, må vi se enda nøyere på dette. Vi har hatt teltleirer før, vi må vurdere bygg som i dag ikke fyller kravene. Fordi det viktigste er å gi flyktningene tak over hodet, sa Solberg.

Les også: Mosseveien stenges flere helger på rad

Les også: Krever løsninger på skolekrisen nå

Les også: Oslos nye ordfører er fra Østensjø

Les også: Geir Lippestad byråd i Oslos nye byregjering

Les flere saker fra noblad.no