Rekordstor kulturfest i Østensjø

TØFFE KARER: Gutta i The Breakdance på scenen i fellesskapshuset på Abildsø. Du kan se flere bilder fra kulturmønstringen på vår nettside www.noblad.no Alle foto: Åsmund Løvdal

TØFFE KARER: Gutta i The Breakdance på scenen i fellesskapshuset på Abildsø. Du kan se flere bilder fra kulturmønstringen på vår nettside www.noblad.no Alle foto: Åsmund Løvdal

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Med 115 deltakere slo Ungdommens Kulturmønstring i Østensjø alle rekorder.

DEL

ØSTENSJØ: Få steder i landet kan skilte med så stort engasjement rundt Ungdommens Kulturmønstring (UKM) som Bydel Østensjø.

LES OGSÅ: Ungdommen mønstrer på i Østensjø

Stemningen var til å ta og føle på før første innslag gikk på scenen i Abildsø fellesskapshus fredag 11. mars

I alt 115 barn og unge deltok, fordelt på over 70 bidrag.

SE FLERE BILDER FRA UKM ØSTENSJØ 2016 HER!

Ny rekord

Vegard Nordin Løvå jobber ved Manglerud ungdomshus og er strålende fornøyd med oppslutningen.

– Med 115 deltakere slår vi vår egen rekord fra 2014 og er klart størst av bydelene i Oslo. Vi har fem ungdomsklubber i bydelen som alle holder god kontakt med hverandre. Klubben satser mye på musikk og kunst. Ungdommene blir fulgt opp utifra hvilke interesser de har, det arbeidet ser vi fruktene av i kveld, sier han til Nordstrands Blad.

LES OGSÅ: UKM Østensjø størst i 2015

Livlig på scenen

Abildsø skoles musikkorps åpnet kvelden med sin tolkning av sangen Uptown Funk.

Etter dem fulgte sceneinnslag på rekke og rad. Dans, band, soloartister, rap og kortfilmer.

Publikum og juryen fikk også mulighet til å se og bedømme en rekke kunstbidrag som sto utstilt i fellesskapshuset.

Løvå trekker igjen frem ungdomsklubbene som viktig rekrutteringsarenaer for UKM i bydelen.

– Nesten alle deltakerne har bakgrunn fra en av ungdomsklubbene i bydelen, men vi har også jobbet med lokale lag og foreninger, derfor er det flere innslag fra den kanten i år enn tidligere, sier han.

SE BILDESERIE FRA UKM ØSTENSJØ 2015 HER!

Regelendring

Nytt av året er en regelendring som sier at juryens avgjørelse om hvilke bidrag som går videre i konkurransen ikke annonseres før noen dager senere.

– Det viktigste er at barn og ungdom bidrar og får sjansen til å opptre eller vise frem hva de kan lage. UKM skal ikke være som Idol der folk får drømmene sine knust, sier Løvå. Han forteller at det har vært et merkbart skifte i hvilke typer bidrag det er flest av.

– For noen år siden var det klart flest band, nå er det langt flere jenter som synger til bakgrunnsmusikk, enten alene eller i par, forteller han.

Les alt om de lokale skolerevyene her!

Ungdomspris

Som en del av UKM-arrangementet ble Ungdommens kulturpris 2015 delt ut etter at siste innslag var ferdig på scenen.

Prisen gikk i år til Ina Cecilie Storteig, Marthe Øvrum og Marie Øvrum for deres innsats som ledere i Manglerud Speidergruppe. De tre jentene fikk blant annet prisen for sin vilje til å påta seg ansvar som ledere og sitt engasjement i sin lokale speidergruppe.

Bydelene Nordstrand og Søndre Nordstrand arrangerer felles UKM 6. april. Påmeldingsfristen er 30. mars. (ekstern lenke).

Les flere saker om Bydel Østensjø her!

Artikkeltags