Oslo-Nordstrand Soroptimistklubb arrangerte onsdag en tur på øyene i Oslofjorden for flyktninger fra Ukraina.

Turen startet fra aktivitetssenteret for flykninger på Lambertseter og som drives av Oslo kommune, Nordstrand bydel.

Det var 15 deltagere fra Ukraina, hvorav minstemann var seks måneder gamle Ewa. Sammen med vår ukrainske tolk Anastasia, Camilla fra aktivitetssenteret, seks medlemmer fra Oslo-Nordstrand Soroptimistklubb, og støtte fra Bekkelaget Rotaryklubb, gikk turen med kollektivtransport til Rådhuskaia og øybåtene.

Etter en kort båttur til Hovedøya ble det lunsj på hyggelige Klosterkroa og en rolig spasertur rundt på øya. Deretter øyhopping til Lindøya, Gressholmen, Bleikøya og Nakholmen, før returen til Rådhuskaia og hjem til Nordstrand og Lambertseter.

Soroptimistene er en aktiv forening i nærmiljøet og turen ble satt veldig stor pris på av flyktningene som er kommet hit etter traumatiske opplevelser i hjemlandet. Selv om norskkunnskapene ennå ikke er helt på topp, kunne de i hvert fall uttrykke «tusen takk».

Vi prøver å bidra til at flyktningene kan få noen positive opplevelser i en hverdag preget av stort savn og bekymring for nære familiemedlemmer og venner. Pappaen til vår seks måneder gamle turdeltager er i Ukraina og kjemper mot russerne, mens mamma er svært bekymret for sin mann.

Vi vil fortsette å tilby tiltak som kan bidra til en lettere hverdag for flyktningene i et nytt land.

Vi trenger flere aktive kvinner, som medlemmer i klubben. Er du interessert i å bli med, kan du møte oss på Sæter torg lørdag 11. juni eller sjekke ut nettsiden www.soroptimistnorway.no