Ulogisk å legge ned Manglerud og Stovner politistasjon

FrP vil beholde og utvikle Manglerud og Stovner politistasjon

FrP vil beholde og utvikle Manglerud og Stovner politistasjon Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.FrP ønsker å beholde og utvikle Manglerud og Stovner politistasjon, mens byrådslederen, Raymond Johansen fra Arbeiderpartiet, ikke mener det er viktig hvor politiet har kontor i Oslo.

I Oslo har ungdomskriminaliteten siden byrådet overtok i 2015, økt med hele 75 prosent. Bare i 2018 økte antall unge kriminelle gjengangere med 20 prosent, ifølge politiets egne tall. Byrådet har kuttet kraftig i forebyggende tiltak for ungdom, og dette har bidratt til å forsinke og til en viss grad forringe forebyggende arbeid med utsatt ungdom.

Regjeringen har styrket Oslo-politiet med flere nye stillinger, resultatet av disse investeringene lar vente på seg og det er naturlig. Det tar tid å bygge opp tillit, lokalkunnskap og lokalforståelse for politiet i en kompleks og stor by som Oslo. Når byrådslederen sier at det ikke betyr noe om hvor politistasjonene i Oslo ligger, viser det en liten eller ingen forståelse og kanskje manglende interesse for viktigheten av lokal tilstedeværelse, innsats og kompetanse i politiet.

At det kun er et spørsmål om plassering, uten andre sidehensyn, når to lokale politistasjoner skal slås sammen til en stasjon med sentral beliggenhet, blir for enkelt å si av byrådslederen. Poenget er at ved å slå sammen to politistasjoner til en, blir stillingshjemler lyst ut, og relasjoner både internt og eksternt rives opp. Arbeidsmiljøet på to stasjoner og lokalkunnskapen kontaktnettet til de respektive stasjonene er spesielt sårbare for denne type endring. Politiet selv har også uttalt at leiekostnadene ved å ha to stasjoner kontra en spiller inn økonomisk.

I et område med økende kriminalitet, der politiets lokalkunnskap er avgjørende for at man skal kunne gjøre en best mulig jobb, er det fullstendig ulogisk å flytte og slå sammen to stasjoner til en. Primærutfordringen er at lokalkunnskap, lokalkontakt og politiets lokale tilstedeværelse blir borte. Det vil ha en samfunnskostnad som Johansen neppe har regnet på. Her er det snakk om et område totalt med ca. 280 000 innbyggere som rammes av nedleggelsen.

Vi har derfor levert et forslag i Oslo bystyre som behandles før sommerferien, og ber der byrådet på det sterkeste å avslå vedtaket fra Politidirektoratet innen klagefristen som er på 8 uker.

Vi trenger både Manglerud og Stovner politistasjon i Oslo.

Vi ber også byrådet om at videre planer fra Politidirektoratet som berører lokale politistasjoner fremover blir behandlet i Oslo bystyre, og lokalt i bydelsutvalgene fremover, som er like engasjert i å ha lokalt politi i bydelen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags