Turgåer fant død ulvevalp i Østmarka-reviret

DØD: Funnet av ulvevalpen i Østmarka ble innmeldt 17. september. Foto: Roy Taranger/politiet

DØD: Funnet av ulvevalpen i Østmarka ble innmeldt 17. september. Foto: Roy Taranger/politiet

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

En død ulvevalp ble nylig funnet i Østmarka.

DEL

ØSTMARKA: Mandag 17. september fikk Statens naturoppsyn (SNO) melding om funn av en død ulvevalp i Østmarka, skriver Miljødirektoratet på sine nettsider.

Funnet av turgåer

Det var en turgåer som meldte fra om funnet. Ulvevalpen ble funnet sør-vest i ulvereviret i Østmarka, rett øst for Bindingsvann, på grensen mellom Ski og Enebakk.

– SNOs undersøkelser viser at valpen ikke har vært død lenge, og at den var relativt liten av vekst. Politiet har rutinemessig opprettet sak på funnet, og valpen er sendt til standard undersøkelser og prøvetaking, opplyser Frode Aalbu, fungerende seksjonsleder i SNO.

Statens naturoppsyn har tidligere i år påvist et ungekull på fem valper i Østmarka-reviret.

– Fallvilt av fredet rovvilt, slik som ulv, er statens eiendom og tilfaller viltfondet. Alle slike funn skal dermed meldes til SNO snarest mulig, skriver Miljødirekoratet på nettsiden.

Ikke synlige skader

Miljøkrimkoordinator Roy M. Taranger i Øst politidistrikt opplyser til Dagbladet at det ikke var synlige skader på ulvevalpen da den ble funnet.

Tananger sier til Dagbladet at det er unormalt å finne en død ulvevalp, men han vil ikke spekulere i dødsårsak.

Han sier ulven kan ha dødd av naturlige grunner, men politiet kan heller ikke utelukke at det har skjedd noe straffbart.

Miljøkrimkoordinator Taranger opplyser til Nordstrands Blad at politiet ikke har fått noe tidsestimat på når resultatet av obduksjonen av ulvevalpen vil foreligge.

Artikkeltags