Gå til sidens hovedinnhold

Ung kultur møtes i Østensjø, også i år!

Innsendt

På Manglerud ungdomshus er forberedelsene til årets UKM-mønstring godt i gang. I en årrekke har festivalen Ung kultur møtes blitt arrangert årlig av ungdom, både her i bydelen vår og over hele landet.

UKM er en arena der unge kan vise frem kreativiten sin og bli kjent med andre ungdommer på tvers av fritidsklubbene. I fjor måtte fylkesfestivalen avlyses, men i år er vi kjempemotiverte til å få til et heidundrene arranngement tross restriksjoner. Vi i ungdomskomiteen har jobbet knallhardt hele våren med å få festivalen på beina og vi gleder oss til å samle Østensjøs talentfulle ungdom.

Vi inviterer alle i bydelen til å se på og heie dem frem. Den 4. juni vil arrangementet strømmes på YouTube. Vi kommer til å poste lenken på Instagram-siden vår, UKM Østensjø og i appen Ung i Østensjø.

De siste ukene har man kunnet lese nærmest daglig i avisene om ungdom som sliter med ensomhet og kjenner på savnet etter et levende sosialt liv og sosiale fellesskap. Vi håper å kunne være en motvekt til det. Sjeldent har UKM vært så viktig som i år - ikke bare for oss i komiteen og på scenen, men også for hele lokalmiljøet.

Planen er rett og slett bare å spre masse glede og skape god stemming! For fest blir det selv med tometersregel, og vi lover å levere kunst og musikk som kan røre og kjennes på kroppen.

Et bredt utvalg fritidsaktiviteter og kunstformer er representerte på UKM. Ingen interesse er for sær, og ungdom med alle slags bakgrunner skal få vise seg frem. For et par år siden kom for eksempel en gutt fra bydelen videre til UKM Oslo med en kake.

På scenen møter man artister innenfor mange ulike sjangere. I år får publikum blant annet høre egenskrevet rap, emosjonelle balader og rå arbeiderpunk fra et lokalt band. Dessuten kan man se dansenummer, sketsjer og entusiastiske konfransierer. Disse skal også presentere utstillingskunsten. Der finner man malerier, egne sydde klær og skulpturer i keramikk, med mer.

Formålet med UKM er å være en møteplass for unge og en kilde til glede og inspirasjon. UKM er et lavterskelarrangement som kan være første steg i en ung kreativ karriere. ... Eller bare en gøy opplevelse med venner.

Bli med på festen og følg med den 4. juni når UKM Østensjø braker løs!