Gå til sidens hovedinnhold

Upresist om arena-utbygging på Ekeberg

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

KFUM setter pris på engasjement rundt våre arenaplaner, men lar oss overraske over at det menes så sterkt uten å ha satt seg inn i idrettslagets drift og planene som er lagt.

Bare så det er sagt; vi har full respekt for at ikke alle applauderer utbyggingsplanene for KFUM Familiearena. Det er også viktig å understreke at vi har ønsket engasjement velkommen og underveis har vi brukt konstruktive innspill for å gjøre det planlagte anlegget til det bedre.

Det er imidlertid spesielt å oppleve hvor upresise en del av innspillene er. Her brukes det tydeligvis lite tid på å sette seg inn i prosjektet, kunnskapen om hvordan KFUM og idrettslag drives er lav og da blir også presisjonsnivået på et tilsvarende nivå.

Sist ute er partiet Rødt med et innlegg signert Idil Ali-Osman, Erik Hollie og Tone Hoffmann i Nordstrands Blad denne uka.

De er innom mye, og her er kommentarer til noe av det de skriver:

* Det hevdes at planene ikke gir flere fotballbaner til barn og unge. Det er feil. Det skal utvides bane ute og det skal bygges seks småbaner i et eget barnefotballanlegg.

* Det hevdes at treningssenter, svømmehall og barnehage ikke kommer barna som spiller i KFUM tilgode. Jo, det kommer både de som spiller i KFUM og andre til gode. Vi ønsker å gi et mer helhetlig aktivitets tilbud for de mange familiene som er med i KFUM, for befolkningen i bydelen vår og for andre som ønsker å benytte seg av tilbudene.

* Rødt definerer at det er flere kommersielle idrettslag i Nordstrand bydel. Å definere idrettslag som kommersielle aktører er spesielt. Alle idrettslag i Nordstrand bydel drives i hovedsak av frivillige og alle inntekter som genereres kommer klubbens medlemmer og aktiviteten i idrettslagene til gode. Men, KFUM har lang historie for å være opptatt av sunn økonomisk drift, og at det skal være bærekraft i aktiviteten som drives.

* De som kjenner KFUM vet at vi ikke er tilhenger av en kommersialisering av idretten. Vi er en av de tydeligste motstanderne av private aktører.

* Det etterlyses svar om kostnader for å være med i klubben. I stedet bruker Rødt en undersøkelse som Din Side laget. Der epler og pærer i idrettstilbud sammenlignes, og som vi kommenterte og orienterte om på våre nettsider da den ble presentert: https://kfum-kam.no/portal/theme/organization/news/show.do?id=9390279. Om dere vil forstå og ønsker svar, så er det bare å ta kontakt.

* Rødt hevder at ikke alle barn får bli med i KFUM. På en måte er det riktig. Vi har ventelister på en del årganger fordi vi ikke har nok spillflater og fasiliteter. Derfor ønskes denne utbyggingen. Rødt mener ikke all får være med på grunn av kostnader. Det er en konklusjon trukket uten kunnskap om hva KFUM og idretten ellers har av levekår i Oslo kommune.