Gå til sidens hovedinnhold

Useriøst fra Høyre: Partiet vil ha sykkelvei utenpå Kongsveien

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

På noblad.no 28. februar lanserer Høyres Eirik Lae Solberg en luftig ide om en sykkelvei som skal bygges utenfor Kongsveien.

Han mener at prislappen for den allerede prosjekterte løsningen med ny trikkelinje, bilvei, sykkelvei, fortau på kr. 400 millioner er for høy. Men han har ingen estimater for hva Høyres forslag vil koste.

Han vet ikke en gang om det er gjennomførbart:

"Vi tror denne løsningen vi skisserer er gjennomførbar”, sier han.

Les også

Høyre vil ha sykkelbro, ikke trikketunnel i Kongsveien

 

Høyre kan ikke vise til noen dokumenter som viser en teknisk løsning eller hvor lang tid det vil ta å planlegge og bygge.

Han nevner ikke at Ekebergskråningen er fredet og at å bygge en vei "på søyler og bro, som henger utover skrenten» nødvendigvis vil kreve omfattende inngrep i naturreservatet.

Det eksisterende forslaget om å la trikken gå i tunnel er allerede utredet, og byråden for miljø og samferdsel har gått inn for det. Nå gjenstår bare et vedtak i bystyret.

Les også

Trikketunnel i Kongsveien kan bli en realitet allerede neste vinter

 

Det skjer stadig ulykker, til dels alvorlige, på strekningen mellom Ekebergparken og Oslo Hospital. Det aller mest problematiske ved Høyres forslag er at det vil føre til flere års utsettelse av en svært nødvendig forbedring for alle trafikantgrupper på strekningen.

Ved å satse på byrådets forslag, blir trafikkutfordringen i Kongsveien løst på en trygg og hensiktsmessig måte.