En ny utstilling med bidrag fra elever i klasse 5D ved Manglerud skole og klasse 5D ved Huseby skole ble nylig åpnet av varaordfører Kamzy Gunaratnam.

Utstillingen viser blant annet signalbygg som Operaen, Slottet, Rådhuset, Universitetet og Lambda, men også skogen og marka, stille og fine soldager ved Akerselva, T-banens ferd gjennom byen, strender, badevann og badefryd, tigeren på Jernbanetorget og gleden over å bo i nærheten av en fotballbane.

Tre av de som har levert tegninger til utstillingen er Ella Nordshus, Mie Ingeborg Hoem og Marius Helland fra 5D på Manglerud skole.

Ella malte Akerselva, fordi hun synes det er veldig fint med en grønn plass i store Oslo. Hun forteller at hun bodde ved Akerselva før hun flyttet til Manglerud.

– Det var veldig gøy å være med på å lage utstillingen, sier Ella, som gjerne kan tenke seg å lage flere utstillinger i framtiden.

Mie Ingeborg forteller at hun har vært nesten overalt i Oslo, men valgte å tegne Universitetet. Hun har ikke helt bestemt seg ennå, men kan kanskje tenke seg å begynne der i framtiden. Både hun og klassekameraten Marius er veldig stolte av utstillingen de har vært med på å lage.

– Det er morsomt at folk gjorde så mye forskjellig, mener Marius, som selv har signert en flott tegning av Barcode som speiler seg i Oslofjorden en klar høstnatt. Han tegnet området fordi han synes det er ganske rart!

– Vi ble kjent med elevene da de besøkte museet forrige skoleår, i forbindelse med Den Kulturelle Skolesekken. De hadde mange tanker om byen sin, og vi spurte om de ville være med og lage en liten utstilling om hva de synes er både fint og rart med Oslo, forteller museumslektor Reidun Anne Johannessen ved Bymuseet i Frognerparken.

Utstillingen finner vi i Bylab-en, en del av museet der aktører utenfra inviteres inn for å ytre seg om byen de bor i.

Resultatet er blitt 49 malerier og tegninger med utstillingstekster skrevet av elevene selv. Det er også elevene som har funnet fram til tittelen på utstillingen, som altså ble «Fantastiske Oslo»!