Gå til sidens hovedinnhold

Geir Lippestad byråd i Oslos nye byregjering

Artikkelen er over 5 år gammel

Marianne Borgen (Østensjø) er ordfører og Geir Lippestad (Nordstrand) byråd for næring og eierskap i Oslos nye byregjering.Lippestad skal også ha ansvaret for mangfold og integrering.

OSLO: Det ble klart da byregjeringens leder Raymond Johansen (Ap) presenterte sine syv byråder på Rådhuset onsdag formiddag.

Foruten Lippestad (Ap) består den nye byregjeringen av Tone Tellevik Dahl (Ap), byråd for kunnskap og utdanning, Rina Mariann Hansen (Ap) byråd for kultur, idrett og frivilllighet, Robert Steen (Ap), byråd for finans, Lan Marie Nguyen Berg (MDG), byråd for miljø og samferdsel, Hanna E. Marcussen (MDG), byråd for byutvikling og Inga Marte Thorkildsen (SV) byråd for eldre-, helse- og sosiale tjenester.

I tillegg til at både Borgen og Lippestad bor i våre to bydeler, er også den nye finansbyråden, Robert Steen, bosatt i nærmiljøet; nærmere bestemt på Oppsal. Han er sønn av Reiulf Steen og har ikke tidligere vært politisk aktiv.

Borgen vil være barnas ordfører

Raymond Johansen har klart å holde de fleste navnene tett inntil brystet før de ble offentliggjort, men at Marianne Borgen (SV) skulle bli ordfører og Khamshakiny Gunaratnam (Ap) varaordfører har vært kjent noen dager.

LES OGSÅ: Østensjø får ordføreren

– Jeg er veldig glad for å være ordfører for hele Oslo, spesielt for barna, sier Marianne Borgen til Nordstrands Blad.

– Den politiske plattformen Arbeiderpartiet, Miljøpartiet De Grønne og SV har fremforhandlet skal gi en helt ny retning for byen vår. Oslo blir grønnere, mer barnevennlig, tryggere for eldre og har fokus på å utjevne forskjeller, sier hun.

– Jeg tar i mot ordførerjobben med stor glede, respekt og ydmykhet. Jeg lover å gjøre så godt jeg kan, og jeg skal ha sterkt fokus på barn og unges oppvekstvilkår, sier hun.

Oslo andre kvinnelige ordfører

Marianne Borgen er Oslos andre kvinnelige ordfører etter Anne Marit Sæbønes (Ap) fra Bekkelaget som var ordfører fra 1992-95 mens Rune Gerhardsen var byrådsleder.

Marianne Borgen, oppvokst i Groruddalen, er et kjent og kjært ansikt i Oslo-politikken. Hun satt i bystyret fra 1979-83, deretter fra 1995 frem til i dag. De siste fire årene har hun ledet bystyrets samferdsels- og miljøkomité.

Også i 2007 og 2011 var Borgen SVs ordførerkandidat, men først på tredje forsøk ble jobben en realitet.

Avhengig av stemmer fra Rødt

Når det gjelder bystyret, er Ap, SV og Miløpartiet De grønne), som nå skal samarbeide om makten i Oslo avhengig av støtte fra Rødt for å få flertall.

Leder Bjørnar Moxnes (fra Nordstrand) har allerede inngått en slik avtale med den nye byregjeringen.

Her kan du se hvilke 15 lokale politikere som sitter i det nye bystyret