Kyvåg inn i bystyret

GLADE AP-GUTTER: Frode Kyvåg sammen med Raymond Johansen under partiets valgkampåpning i høst. Foto: Terje Pedersen NTB/Scanpix

GLADE AP-GUTTER: Frode Kyvåg sammen med Raymond Johansen under partiets valgkampåpning i høst. Foto: Terje Pedersen NTB/Scanpix

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Frode Kyvåg er nå, sammen med 14 andre lokale politikere, valgt inn i Oslos nye bystyre.

DEL

OSLO: Den tidligere Norway Cup-generalen fylte nylig 70 år, men har ikke tenkt å trekke seg tilbake fra offentligheten.

De neste fire årene blir han å finne på fast plass for Arbeiderpartiet i bystyresalen på Rådhuset. Mange har også ytret ønske om at Kyvåg må få plass i det nye byrådet som blir klart i løpet av en ukes tid.

Like etter at Kyvåg fikk beskjed om at han er en av det nye bystyrets 59 representanter, la ha ut en melding på sin egen facebookside:

Stolt og glad

– Jeg er stolt, glad og takknemlig for at jeg nå får muligheten til å arbeide videre for idretten, fellesskapet, frivilligheten og omsorgen, ja kort sagt hele verdiplattformen som jeg har vært opptatt av de siste tretti årene, skriver han.

4200 personer hadde gitt Kyvåg et ekstrakryss på sin stemmeseddel. Til alle disse sier han:

– Jeg kan love at jeg skal gjøre hva jeg kan for at Oslo skal bli en bedre by å bo i.

LES OGSÅ: Stod først i stemmekøen

15 lokale til bystyret

Bydelene Nordstrand, Østensjø og Søndre Nordstrand får totalt 15 bystyrerepresentanter i perioden 2015-19.

SE BILDESERIE MED DE LOKALE BYSTYREREPRESENTANTENE HER

Stor forskjell blir det for Bydel Nordstrand som går fra tre til seks representanter. (Byråd Aud Kvalbein (KrF) fra Nordstrand har hatt partifelle Erik Lunde fra Grünerløkka som vara i bystyret.)

Fra Nordstrand er, foruten Frode Kyvåg, også Rune Gerhardsen og Geir Lippestad (ny) valgt inn for Arbeiderpartiet, samt Pia Farstad von Hall og Morten Steenstrup ( ny) for Høyre.

Nordstrandsbeboer Bjørnar Moxnes er inne for partiet Rødt.

Sistnevnte gleder seg til en ny periode i bystyret, og takker på sin facebookside blant annet alle som har gitt ham tillitt selv om de ikke stemte Rødt.

- I tillegg vil jeg si tusen takk til dere som har stemt på et annet parti, men gitt meg en slenger! Jeg måtte så vidt se meg slått av avtroppende ordfører Fabian Stang på slengertoppen, men det får gå. Jeg vant tross alt over han i retten, skriver Moxnes.

Moxnes fikk 3.118 slengere under kommunevalget, mens avtroppende ordfører Fabian Stang fikk 3.373 slengere.

Bydel Østensjø får to representanter mer i bystyret, fra fem til syv.

Arbeiderpartiet har med tre, Frode Jacobsen, Nasir Ahmed og Khalid Mahmood, sistnevnte valgt til sin åttende bystyreperiode. De fire øvrige fra Østensjø er Marianne Borgen (SV)  og Tommy Skjervold (Frp), samt Hallstein B. Bjercke og Toril Berge Flatabø, begge fra Venstre.

Bydel Søndre Nordstrand hadde i inneværende periode fem representanter i bystyret. Nå får de to, Abdullah Alsabeehg fra Arbeiderpartiet og Miljøpartiet De Grønnes ordførerkandidat, Shoain Sultan.

LES OGSÅ: Får mye kjeft,men tar likevel gjenvalg

Forhandler om makt

Hvem som skal sitte i byrådet i Oslo de neste fire årene er ennå ikke bestemt.

Etter valget fikk Ap 22 mandater og Høyre 19. Begge partiene er nå i forhandlinger med det tredje største partiet etter valget, Miljøpartiet De Grønne, som fikk fem mandater.

LES OGSÅ: Sultan fra Bjørndal kan bli Oslos nye ordfører

MDG har ikke bestemt seg for hvem de vil samarbeide med, og partiet kan vippe makten i Oslo enten til Raymond Johansen (Ap) eller sittende byrådsleder Stian Berger Røsland (Høyre).

Forhandlingene er ventet å ta inntil en ukes tid.

Bydelsutvalgene klare neste uke

Når det gjelder hvem som skal sitte i Oslos 15 bydelsutvalg de neste fire årene, blir dette offentliggjort onsdag 23. september.

Artikkeltags