HOLMLIA/LUSETJERN: Festivalen går av stabelen lørdag 16. og søndag 17. juni. Den har pleid å være på grusplassen mellom Holmlia skole og Lusetjern skole, men i år flytter den litt på seg.

– Det blir spennende å ha festivalen på et nytt sted. Nå blir det på gressletta utenfor klubbhuset, i stedet for mellom skolene, sier festivalsjef Ove Bevolden.

LES OGSÅ: Gjør deg klar for folkefest på Holmlia

20 sceneinnslag

Under festivalen kan barna boltre seg i klatretårn, art workshop, trommekurs, sykkelverksted, minidisco og keramikk-workshop.

Og med 20 innslag på scenen, fordelt på lørdag og søndag, blir det nok noe for enhver smak.

På lørdag kan vi se Baden med bydelstalenter, Kurdparez, Half Moon, En Pose Nonstop, Holmlia Yacht Club Band Jr., Luison Y Cuba, Narrator, Jumping Frog og Farba PL på scenen.

På søndag kommer Daryl McDade SoulXL, Dinaye, Kyle Alessandro, BUSH records unge artister, TRXD, EUGY, Korbz, Nawaz, Ezzari og OzzyBlacks.

Etter å ha lokket med en "hemmelig artist" kan Bevolden nå avsløre hvem som er siste artist inn på programmet:

Rapperen Hkeem fra Groruddalen, kjent for blant annet låta «Fy Faen», skal opptre på søndagen.

I fjor spilte Hkeem blant annet på Mortensrud festival.

LES OGSÅ: Lokalprofilen Shana Mathai: - Holmlia var et naturlig valg

Bli med på Søndre Nordstrandsløpet

På lørdagen er det igjen klart for Søndre Nordstrandsløpet. Det er åpent og inkluderende for alle som har lyst til å delta. Det stilles ingen krav til påmelding, økonomi, fysisk form, sosiokulturell bakgrunn eller funksjonshemning.

Løpet er et et lavterskeltilbud og man bestemmer selv om man ønsker å gå eller løpe. Det er heller ingen konkurranse om tid, deltakelsen er viktigst.

– Det blir et bra program under årets festival, vi gleder oss! sier Bevolden.

LES OGSÅ:

- Holmlia trenger kjærlighet og god musikk

Har startet eget bydelsmagasin for Søndre Nordstrand

Fikk pengegave

Artist Ina Wroldsen mottok 8. juni Spellemann og Music Norways pris "Årets internasjonale suksess". Prisen består av et spellemannstrofé og et stipend på 100.000 kroner, som hun skulle gi videre til en aktør som var viktig i starten av hennes karriere.

Wroldsen valgte å gi pengene til Vær Stolt-festivalen.

Inne på Music Norways nettside står det at Wroldsen beskriver valget som naturlig:

«Vær Stolt-festivalen var et naturlig valg for meg i og med at stipendet heter «det var her det begynte». Jeg er vokst opp på Holmlia hvor det ble lagt ned et stort arbeid med barn og unge. Det var barne- og ungdomsklubber og det var aktiviteter for de aller fleste. Det var aksept for å ville vise fram det man var god på og det var stadig arrangementer hvor de som ville fikk sjansen til å vise hva man kunne. Årene på Holmlia har i stor grad formet meg, både som menneske og musiker. Det var der det begynte og det er jeg stolt over.»

Bevolden er kjempeglad for at Vær Stolt-festivalen har fått stipendet.

– Det var veldig stort og overraskende. En anerkjennelse av festivalen, sier han til Nordstrands Blad.

Du finner mer informasjon om Vær Stolt- festivalen og programmet på facebooksiden https://www.facebook.com/varstolt/

SE OGSÅ:

Bildeserie fra Vær Stolt-festivalen 2017

Vær Stolt 2017: Beboere viste mangfoldet på Holmlia