Gå til sidens hovedinnhold

Vær Stolt-festival lover ny folkefest

Artikkelen er over 6 år gammel

Fengende musikk ispedd mat fra alle verdenshjørner. Det er ingrediensene i årets Vær Stolt-festival 30. og 31. mai i Lusetjerndalen.

HOLMLIA: Festivalen, som ble arrangert første gang i 1999, har utviklet seg til å bli en fargerik og flott fest for alle beboerne i Bydel Søndre Nordstrand.

Festivalsjef Ove Bevolden er stolt over også å kunne ønske folk fra hele Oslo velkommen til bydelen i mai.

– Mange forbinder dessverre Holmlia med kriminalitet og mye negativt. Vi vil at de som besøker Vær Stolt-festivalen for første gang skal få en aha-opplevelse, og si at «jøss, her er det bra» og komme tilbake til Holmlia, sier han til Nordstrands Blad.

LES OGSÅ: Holmliabanen får undervarme og nytt gress

Tooji og Sean Banan

På scenen den siste helgen i mai står lokale talenter og nasjonale og internasjonale artister. Vi nevner Sean Banan, Atlas Band, Keep coming back band og Tooji. Sistnevnte er forøvrig også konferansier sammen med Sigrid Bonde Tusvik.

– Få andre festivaler har et lignende mangfold av barnekor, rappere, band og folkedansere på samme scene. Vi legger ut løpende informasjon om nye artister på facebooksiden til Vær Stolt-festivalen, sier Bevolden.

– I tillegg til artister, kommer organisasjoner og offentlige- og private virksomheter til å stå på stand og gi informasjon om sine tilbud, legger han til.

Festivalsjefen kan love et høyt aktivitetsnivå med både oppgaver, leker og konkurranser for de mange tusen som tar turen til Lusetjerndalen på Holmlia.

– Det viktigste er kanskje likevel at folk møtes, kan slappe av og bare kose seg sammen med kjente og ukjente naboer, sier han.

LES OGSÅ: Holmliahallen kan bli stengt

Mer enn vafler

Festivalledelsen lover i år større matarena enn noen gang. Her kan publikum få smake på lokal mat fra alle verdenshjørner.

– Det er så mye spennende at jeg kan love deg at dette ikke er dagen du kjøper deg en traust vaffel, sier Ove Bevolden.

Vær Stolt-festivalen retter seg mot alle aldersgrupper, er gratis og gjennomføres av frivillige. Frivillighetskorpset er stort, og det består av både ungdom og foreldre som utgjør et godt samarbeid.

LES FLERE SAKER FRA NORDSTRANDS BLAD:

Sonia Singh fra Bjørndal til missefinale

60 hunder og katter på FOD-gården ønsker seg nytt hjem