Frister med drømmeforhold i helgen

FANTASTISK: - Vi har fått skiføre i Østmarka, jubler Sebastien Barrault på Sandbakken.

FANTASTISK: - Vi har fått skiføre i Østmarka, jubler Sebastien Barrault på Sandbakken.

Artikkelen er over 2 år gammel

– For en fantastisk start på året. Vi har fått skiføre i Østmarka, lokker Sebastien Barrault fra Sandbakken sportsstue. Meteorolog Eldbjørn Moxnes spår en kald og fin vinterhelg.

DEL

(Østlandets Blad) FOLLO: Fredag morgen forteller Barrault at skiforeningen nettopp har kjørt skiløyper fra Krokhol til Sandbakken og videre mot Skjelbreia.

– Vi er veldig glade og håper at skifolket også gleder seg. Nå forventer vi godt besøk i helgen. Fra uken utvider vi med åpningstider fra onsdag til søndag, forteller Sebastien Barrault.

Også Andreas Daae i Ingierkollen Slalåmsenter frister med fine forhold i bakken.

– Til tross for vekslende temperaturer den siste tiden, har vi greid å få det veldig bra. Julen var stillere enn vi hadde regnet med, men nå håper jeg på flere folk i helgen, sier Daae.

Utover dagen i dag, fredag, lyder værvarslet på spredt snø, men det blir lettere etter hvert, og i ettermiddag får vi oppholdsvær. Vakthavende meteorolog Eldbjørg Moxnes gir følgende varsel for helgen:

– Lørdag blir det lange perioder med sol, men temperaturer ned mot minus ti og kanskje kaldere. Nordavinden avtar noe i forhold til fredagen. Søndag blir det litt mildere, selv om kvikksølvet holder seg under null. I høyere strøk kan man oppleve en del vindkast. Også søndag byr på opphold og perioder med sol. Altså en ganske kald, fin vinterhelg, konkluderer Moxnes overfor ØB.

– Strålende helg

– Dette blir en helt strålende helg, uttaler generalsekretær i Skiforeningen, Erik Eide i en pressemelding. Han fremholder:

– Det er fem år siden vi har hatt en så bra start på vinteren. Enkelte steder i Marka er det nå 70 cm snø. Vi kjører nå det vi har tilgjengelig av løypemaskiner, og prioriterer hovedtraseer. Dette er veldig gledelig, sier Eide som oppfordrer alle til å sjekke føremeldingen daglig.

Fredag formiddag opplyser føremeldingen at følgende strekninger i Sørmarka og Østmarka ble preparert de siste par dagene:

Golfbanen på Østre Greverud, rundløype på Svartskog, golfbanen på Krokhol, lysløypa fra Greverud til Fløysbonn og videre mot Kloppa og Stallerud og Myrer, lysløypa på Siggerud og vannledningstraseen, fra Krokhol til Sandbakken og Skjelbreia.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken