Gå til sidens hovedinnhold

Etterlyser bedre merking av fotgjengeroverganger ved Trasop skole

Artikkelen er over 6 år gammel

Lokalpolitiker Hanne Irene Eldby (SV) etterlyser bedre merking av fotgjengeroverganger ved Trasop skole før det skjer en ulykke.

TRASOP: – Egentlig skulle dere vært her og sett en mørk høst- eller vinterkveld, for da er det verst, sier Hanne Eldby (SV) i Østensjø bydelsutvalg til Nordstrands Blad.

– Borti her har du to overganger som er dårlig merka og dårlig belyst. Vi som bor her vet om det, men ikke alle som kjører forbi her bor i området. Folk er generelt veldig lite flinke til å stoppe ved den hvite stripa, sier lokalpolitikeren og peker bortover Hellerudveien.

Hun etterlyser tiltak her før neste vinter.

Les også: Kåres vei skal likevel ikke stenges

Fotgjengeruvennlig

– Det siste året har man merket når man kjører her at det er kjempeuoversiktlig. Ikke alle bruker det godt merka lyskrysset ved skolen, og ikke alle tenker seg om før de krysser veien her borte. Det gjelder både barn og voksne, påpeker Eldby.

Les også: Stenger kollektivfeltet på E6

Mye trafikk

– All byggingen her borte er også med på å gjøre veien veldig uoversiktlig, mener Eldby.

Hellerudveien er en sterkt trafikkert gjennomfartsåre i området. I tillegg gjør byggingen av OBOS-prosjektet Trasoptunet at deler av fotgjengerfeltet på den ene siden av veien er stengt.

Fotgjengere på den siden av veien Trasop skole ligger på, som går i retning Bøler, må derfor krysse veien midt oppi tungtrafikk og andre travle trafikanter.

Les også: Frekt tyveri på Lofsrudhøgda

Ber folk si fra

Avdelingsdirektør for trafikk- og teknologiavdelingen i Bymiljøetaten, Anette Bjerke, sier til Nordstrands Blad at etaten prioriterer oppmerking av veiene den har ansvar for, deriblant Hellerudveien, så sant de får beskjed.

– Vi vet at etter vintersesongen er det en del dårlig oppmerking, medgir Bjerke.

Hun oppfordrer folk til å si fra til Bymiljøetaten når de ser dårlig merking, for eksempel gjennom nettsiden bymelding.no. Da vil ny oppmerking bli prioritert.

– Jeg må imidlertid ta forbehold om at Bymiljøetaten er enig i at merkingen er dårlig på det aktuelle stedet, sier Bjerke.

Les flere saker fra noblad.no