Forrige fredag våknet kommentarfeltet på facebooksiden til Nordstrands Blad. I løpet av noen timer var det postet 77 kommentarer og over 200 mennesker hadde reagert på en av våre poster.

Engasjement er bra, og et levende lokalmiljø trenger engasjerte mennesker som bryr seg. Men det overraskende i akkurat dette engasjementet var alle de sinte ansiktsikonene og negative kommentarene. Saken folk reagerte på handlet om at Nordstrand er den bydelen i Oslo som skal ta imot flest flyktninger i år.

I saken som ble publisert på noblad.no skriver vi at regjeringen har bedt Oslo kommune om å bosette 209 flyktninger i 2020. Byrådet har sagt ja, men har besluttet at ingen nye flyktninger skal bosettes i Groruddalen og Søndre Nordstrand. Nordstrand skal ta imot 29 mennesker.

Over 70 millioner mennesker er på flukt fra forfølgelse, vold og væpnet konflikt i verden, over halvparten er barn. Dette er 2,3 millioner flere enn året før og det er det sjuende året på rad at antall mennesker på flukt stiger. I dette bildet er vi i Bydel Nordstrand altså bedt om å ta godt imot 29 mennesker. Til Østensjø bydel flytter det 23 mennesker.

Det er to måter å lese kommentarfeltet på. Man kan se seg blind på de sinte ansiktsikonene og negative kommentarene, eller man kan se hjertene, tomlene og alle de som ønsker 29 flyktninger velkommen hit. For dem er det heldigvis flest av. Det er mennesker som favner om et inkluderende nabolag - uavhengig av om man har opplevd krig eller børsoppgang.

I resten av denne lederen gir jeg ordet til denne delen av kommentarfeltet og til holdninger som bygger positivitet. Værsågod - et realt knippe Nordstrand-raushet:

"Til dere som tror bosetting av 29 flyktninger skal true oss og Nordstrands framtid, dette kommer til å løse seg."

"Velkommen skal dere være!"

"Er du redd Nordstrand risikerer å gå av hengslene hvis 29 nye mennesker på flukt flytter til bydelen? Da kjenner du ikke Nordstrands hjerte godt nok."

"Så bra! Håper de får det godt i bydelen, og blir møtt med et smil og et velkommen!"

"Velkommen! Oslos beste sted å bo."

"Veldig bra. Dette trenger vi!"

"Kjempebra. Hjertelig velkommen."

"Så bra. Nordstand bydel er en stor bydel med god økonomi, så dette klarer vi fint. Velkommen!"

"Herregud så pinlig å se sinte emojis og kjipe kommentarer. I en av de rikeste bydelene i hele verden føler vi oss truet av 29 mennesker som sårt trenger et trygt miljø å vokse opp i og leve i. (...) Hjertelig velkommen til Nordstrand!"