Lørdag 9. november var vi vitne til et forrykende show levert av Østre Aker Musikkorps. Eier av Felleskapshuset på Abildsø skal være glad for at huset er ordentlig bygget, for her holdt sannelig taket på å løfte seg under ekstra nr: «Time of my life».

Vi fikk servert en jubileumsforestilling som spant seg over 70 år. Fra den spede begynnelse med sammenslåing av Bryn ungdomskorps og Østensjø ungdomkorps i 1949, gjennom alle ti år fram til dagens flotte korps.

Filmmusikk var den røde tråd, rettere sagt musikk fra Oscar-nominerte/premierte filmer.
Vi fikk låter som «As time goes by», «baby its cold outside» og «Oh what a beautiful morning», med flotte solister.
Publikum ble tatt med inn i «West side story», Hjortejegerens nydelige «Cavantina» og opp i universet til «a long time ago in a galaxy far far away», hvor musikk fra Star Wars ble fremført.

Etter pause spilte korpset «Gudfaren» og en flott solo av Østre Akers egen Maya Igelstad, en virkelig virtuos på kornett,
«Nella Fantasia» hvor Erik-Andre Hvidsten leverte en fremdragende vokal fremførelse til stormende jubel.
Mari Lerberg Fossum sin vokal på «Skyfall» var også helt enestående

Og slik gikk det slag i slag. Alt bundet sammen på en fremdragende måte av korpsets egen fanebærer, Kennet Bratteberg midlertidig på ubestemt permisjon i rosenes by Molde. Han fortalte små historier og fakta om korpset og samfunnet gjennom de forskjellige tidsepoker.

Vi har snakket med korpsmedlem Ingerlise som spiller Eufonium, som er blande de nyere medlemmene.

- Er du fornøyd med kveldens forestilling?

- Ja, jeg er utrolig fornøyd, det gikk over all forventning.

- Ingerlise, vi har forstått at korpset har hatt noen flere prøver i tillegg til alle faste øvelsedager. Er det vært al jobb og timene som legges ned opp mot en slik kveld?

- Det er absolutt verdt all jobbingen. Jeg har vært veldig frustrert underveis, det må jeg innrømme. Jeg tenkte ofte at programmet var for stort og pretensiøst, med den korte tiden vi hadde på oss, og jeg har lurt på om vår dirigent Heming har «glemt» at vi (bare) er et amatørkorps. Det må vi i så fall ta som et komplement og en tillitserklæring. Også presterer vi så bra på konserten, det var fantastisk morsomt. Med supre solister som løfter oss og skjerper oss, og en kjempeflink dirigent, som så ut som han hadde det veldig morsomt. Når det er sagt: jeg kunne gjerne ha tenkt meget par gjennomkjøringer til før konsert. Men slik er det kanskje alltid, avslutter Ingerlise.

Østre Aker musikkorps var virkelig i toppslag denne novemberkvelden.

Korpset ligger ikke på latsiden og hviler på sine laurbær. Allerede neste øvelse starter de oppkjøring til årets julekonsert i Manglerud kirke 7. desember, denne konserten er på god vei til å bli en årlig tradisjon, og etter å ha hørt rykter og rapporter fra konserten i fjor,
hvor det var stinn brakke i kirka, og etter å hørt på dette feiende flotte korpset i går, så er det klart at denne reporteren nesten ikke kan vente på at billettene skal legges ut for salg. Her blir det kamp om billettene og om jeg så bare må ta til takke med en stol i våpenhuset, så er det klart, den konserten skal jeg ha med meg.

Vel blåst, Østre Aker!