Gå til sidens hovedinnhold

Venstre sier NEI til ytterligere utvidelser på Ekebergsletta

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I en artikkel i Nordstrands Blad 6. november, leser vi at rektor Siv Jacobsen ved Lambertseter VGS gleder seg til å flytte inn i nye lokaler ved Ekeberghallen i 2022. De skal samlokalisere seg sammen med Holtet videregående skole og skape en skole med en tydelig profil.

Rektor sier at målet for et samarbeid mellom skolen og idretten er å skape en tydelig profil med fokus på helse og aktivitet. Hun håper at den nye skolen kan utdanne fremtidige studenter, helsefagarbeidere eller barne -og ungdomsarbeidere med spisskompentanse innenfor forebyggende helsearbeid og aktivitet.

Les også

Skal samle idrett og skole på Lambertseter vgs Campus Ekeberg. - Dette er noe hele byen trenger

Tilbudet høres jo fint ut og vi i Nordstrand Venstre ser selvsagt positivit på at man får flere ulike videregående skoler både i byen generelt og i bydelen vår spesielt. På den måten kan man jo håpe at enda flere ungdommer kan finne en utdanning de kan trives med slik at flere elever kommer gjennom videregående skole uten å falle fra.

Problemet med denne saken, er at det per nå ikke er nok lokaler i de planlagte prosjektene på Ekebergsletta til å gi tilstrekkelig med plass til en hel videregående skole. Det ligger inne en dispensasjonssøknad om en ytterligere utvidelse av arealet hos BSK og OIK, som allerede har fått over 31 000 kvadratmeter å rutte med.

I samarbeidsavtalen mellom Høyre, Venstre og MDG som ble undertegnet 22. oktober, gjør vi det klart at ytterligere utvidelser av byggeplanene på Ekebergsletta ikke er aktuelt.

Les også

Knut Falchenberg (H) blir ny leder i bydelsutvalget på Nordstrand

Dersom Oslo idrettskrets, BSK og Utdanningsetaten mener alvor av dette, må utbygger endre på eksisterende planer, slik at en eventuell skole får plass innenfor de rammene som allerede er lagt. Det er uaktuelt å øke bygningsmassen på Ekebergsletta utover det enorme fotavtrykket som allerede er vedtatt.

Vi sier ja til ulike skoler og allsidige tilbud til elever, men vi sier nei til dispensasjonen som vil medføre enda en utvidelse av bygningsmassene på Ekebergsletta.

Les også

Turn, e-sport, dans og kampsport inn i BSK og den nye arenaen på Ekeberg – ser for seg et idrettslag med 6000 medlemmer

Les også

Bygger idrettspark på Ekeberg til en milliard

Les også

Nabolag i opprør mot KFUM Arena: - Vi har ikke gitt opp kampen om å stoppe utbyggingen