Gå til sidens hovedinnhold

Venstre vil bevare Ekebergsletta

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I byutviklingskomiteens møte 21. august tvang MDG, Ap og SV gjennom to reguleringssaker som bygger ned Ekebergsletta med støtte fra Høyre og FrP. Venstre vil bevare Ekebergsletta som et åpent friareal og jeg er sjokkert over MDG sin opptreden i saken.

Ekebergsletta er et helt unikt, åpent, slettepreget og vakkert landskapsområde for idrett og friluftsaktiviteter. Området brukes av svært varierte brukergrupper, til både organisert og uorganisert aktiviteter.

Det har lenge vært et tverrpolitisk mål å bevare Ekebergsletta som et åpent grøntområde, men nå er det bare Venstre igjen av den alliansen.

Utbygging av stadion, kontorlokaler, servicebygg og tjenestevirksomhet er ikke forenlig med å bevare Ekebergsletta som et unikt og vakkert landskapsområde. Som et ledd i de rødgrønnes planer forsvinner flere grønne skogholt, friområder blir bygget ned og det grønne preget forsvinner.

Mange har advart mot nedbyggingen av Ekebergsletta, men likevel har byrådet valgt å kjøre saken som en ekspress-sak. Medvirkningen fra de som berøres av forslaget har vært fraværende, og så godt som ingen av bekymringene fra naboene har blitt tatt hensyn til.

Det er oppsiktsvekkende at det måtte MDG i byråd til før et av Oslos store grøntområder ble truet av nedbygging.

Venstre har lykkes med å hindre utbygging på Ekebergsletta og andre grøntområder i byen gjennom mange år med borgerlig samarbeid, fordi vi har forhandlet og satt grenser for hva vi kunne godta.

Ekebergsletta er denne byens Lofoten, Vesterålen og Senja. Det er miljøpartienes ansvar å hindre de store partiene å bygge ned grøntområdene stykkevis og delt.

Arbeiderpartiet, MDG, SV og Høyres beslutning om å bygge ned 20 mål av Ekebergsletta vil bli husket som et historisk svik mot grøntområdene i Oslo.