Gå til sidens hovedinnhold

Vet du om et lokalt nybygg eller uteområde som skiller seg ut?

Artikkelen er over 1 år gammel

I fjor var det ingen lokale kandidater til Oslo bys arkitekturpris. Vet du om et nybygg eller ruteområder som kan sette bydelene våre på kartet i år?

OSLO: Hvert år kårer Oslo kommune byens fineste nybygg eller landskapsanlegg. Tidligere har det vært mange lokale kandidater, men i fjor var det ikke et eneste lokalt nybygg eller uteområde blant de nominerte.

Nå oppfordres byens innbyggere igjen til å nominere kandidater. Du kan foreslå bygg som er ferdigstilt i 2019 og byrom og parker som er ferdigstilt mellom 2015 og 2019.

Det bygges jo masse i både Nordstrand, Østensjø og Søndre Nordstrand. Vet du om et lokalt nybygg eller uteområde som utmerker seg, er det bare å tipse i vei.

Fristen er satt til 21. februar, og forslag kan sendes til Plan- og bygningsetaten på epost: arkitektur@pbe.oslo.kommune.no

Det er Rådet for byarkitektur i Oslo kommune som velger ut nominerte til prisen blant forslagene som sendes inn. Vinnerprosjektet og samt to øvrige finalister kåres av byutviklingskomiteen i Oslo bystyre.

I juni blir listen over påmeldte kandidater offentliggjort, og de beste forslagene blir nominert til Oslo bys arkitekturpris. Hvem det blir avsløres til høsten, og så blir det tradisjonen tro en utendørs utstilling på Rådhusplassen. Årets finalister offentliggjøres på utstillingsåpningen, og vinneren kunngjøres i oktober.

Les også

Dagny Thurmann-Moe: – Nesten ingen nybygg på Nordstrand de siste 20 årene er vellykkede

Les også

I mai skal en ny bydelspark stå ferdig på Nordstrand

Les også

Nå planlegges fremtidens Oppsal - vil ha flere boliger og grøntområder, men gården skal bevares

Les også

Klassiske villaer og forhager ønskes bevart i Ekebergveien på Holtet

Les også

Mari Ann bor i et gammelt tuberkulosehjem på Skullerud: - Det er et kjempekult hus!