– Vi forbereder oss på en krevende situasjon, sier bydelsdirektøren på Nordstrand

Flere tjenester kan bli flyttet ut av bydelshuset, sier bydelsdirektør Tore M. Andresen.

Flere tjenester kan bli flyttet ut av bydelshuset, sier bydelsdirektør Tore M. Andresen.

Tallet på korona-smittede på Nordstrand er fortsatt lavt. Bydelen rigger seg nå for å håndtere en alvorlig situasjon.

DEL

LAMBERTSETER: Onsdag denne uken skulle det nye bydelshuset på Lambertseter feiret en etterlengtet åpning, men arrangementet ble utsatt. Det samme ble åpningsfesten på biblioteket. Begge deler for å unngå koronasmitte. I stedet jobber ansatte i bydelen på spreng med å finne alternative steder de kan utføre tjenestene på.

– Vi vurderer hvordan vi kan splitte opp tjenestene og ser derfor etter ulike lokasjoner vi kan være på, sier bydelsdirektør Tore M. Andresen i Bydel Nordstrand.

Han er i utgangspunktet svært godt fornøyd med det nye bydelshuset, som nettopp skulle sikre en god samhandling mellom tjenestene. I dagens situasjon er det imidlertid utfordrende å sitte så tett.

– Det øker mulighetene for å smitte hverandre, sier Andresen.

Få smittede

Bydelen jobber nå med ulike løsninger, blant annet å flytte medarbeidere til hjemmekontor og bruke huset annerledes enn det var tenkt. I tillegg ser bydelen på om noen tjenester skal flytte helt ut av bygget.

– Vi rigger opp ressurser for å kunne veilede de som sitter i karantene, samt at vi har fokus på smittesporing, sier han.

Foreløpig er tallet på smittede i Bydel Nordstrand så lavt at Andresen ikke kan gå ut med antallet av hensyn til personvernet til de menneskene det gjelder. Det er føringen han har fått fra kommuneoverlegen i Oslo.

Bydelen forbereder seg uansett på at virkeligheten kan se ganske annerledes ut om en uke, eller to – eller om bare få dager.

– Vi har grundig innsikt i de utfordringene vi har i dag, og vi er gjennomtenkte på hva vi må gjøre hvis situasjonen eskalerer og utvikler seg slik Verdens helseorganisasjon skisserer. Vi forbereder oss på en krevende og alvorlig situasjon, sier Andresen.

Her er det nye bydelshuset på Lambertseter.

Her er det nye bydelshuset på Lambertseter.

Avlyser arrangementer

Bydelen går nå ut med flere råd. Blant annet ber de seniorsentrene avlyse arrangementer. Eldre mennesker er spesielt utsatt i forhold til koronaviruset.

– Vi må alle gjøre hva vi kan for å unngå å smitte hverandre, sier han – og minner om at folk bør vaske hendene grundig og hyppig og unngå nærkontakt.

Bydelen tilbyr også hjelp for å vurdere om du skal avholde et arrangement. Rådene som gis er til enhver tid basert på den nyeste informasjonen om koronaviruset og smittespredning gitt av Folkehelseinstituttet. For mer informasjon rundt risikovurdering av arrangementer se: https://www.fhi.no/

Her kan du ta kontakt, for en risikovurdering: arrangementer@bns.oslo.kommune.no

I denne artikkelen får du oversikt over hvor du kan ta kontakt hvis du frykter smitte: Her kan du ringe hvis du mistenker smitte

Artikkeltags