Vi må selv stå opp for våre lokale behov

BU-leder Ola B. Mannsåker inviterer organisasjoner og sivilsamfunnet inn i det offentlige ordskiftet.

BU-leder Ola B. Mannsåker inviterer organisasjoner og sivilsamfunnet inn i det offentlige ordskiftet. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Selv om vi bor i et rikt land, så er det ikke nok ressurser til alle gode formål. Derfor skjer en politisk prioritering. Noen saker blir prioritert og får ressurser, mens andre saker blir nedprioritert og får ikke ressurser. Som leder av bydelsutvalget skal jeg gjøre hva jeg kan for at bydelen får ressurser, men jeg trenger hjelp.

Innbyggerne i Søndre Nordstrand har mye positivt engasjement. Jeg takker alle som engasjerer seg! Engasjementet er en ressurs som viser seg gjennom handlinger og ytringer. Meninger blir til innlegg i Facebook-grupper med tusenvis av medlemmer. Navnet på gruppene viser tilhørighet: «Mortensrud Manifest»; «Det skjer på Bjørndal» og «Engasjerte Holmlianere» er noen eksempler.

Bydelsutvalg og lokale politikere kan gjøre mye, men når ikke-politiske organisasjoner eller interessegrupper forteller om hva som egentlig skjer, da blir sakene tatt på alvor. Gode eksempler har vært innlegg fra lærerne på Mortensrud skole, eller Idrettens Samarbeidsutvalg (ISU) nå i sommer. Jeg lover dere at slike innlegg legges merke til!

Politikere på rådhuset eller Stortinget endrer neppe standpunkt ved at vi i bydelen diskuterer dypt og grundig i lukkede grupper. Min oppfordring er derfor at vi alle tar sakene vi brenner for ut i det offentlige rom. Skriv til en politiker på rådhuset, be om et møte, ring en journalist eller ta saken din opp på annen måte.

Det er kanskje flere advokater på Nordstrand eller i Oslos vestlige bydeler. Jeg vet at advokatene der står på krava når barnas nærskole mister ressurser. Men vi bor ikke der, og vi kan ikke forvente at advokatene derfra løfter våre saker. Vi må selv stå opp for våre lokale behov.

Vår bydel – Oslos flotteste - er langt mer enn det media fokuserer på. Vi ser likevel ulike behov i lokalsamfunnet rundt oss, men for å bli prioritert må vi først fortelle hva vi vil ha. Og vi må gjøre det offentlig.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags