Gå til sidens hovedinnhold

Vi skal lage digital 17. mai-fest på noblad!

Kommentar Dette er en kommentar, skrevet av en redaksjonell medarbeider. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdninger.

I fjor feiret vi 17. mai fra balkonger, hager og stuer. Vi løftet flagget og ropte hurra for landet vårt – enten det var gatelangs, på Zoom, Facebook, eller Instagram. Vi trodde vi var med på en historisk hendelse, men historien gjentar seg. Også i år blir 17. mai feiret uten felles barnetog. Hvordan det endelige programmet vil bli, er foreløpig ikke klart.

Ordfører Marianne Borgen har tidligere sagt at det viktigste blir å sørge for at nasjonaldagsfeiringen blir et avbrekk fra pandemiens slit. Hun mener viktige merkedager får en enda større verdi i en tid som dette. «Vi er slitne alle sammen, og mange har hatt det vanskelig dette året, sa ordføreren fra Østensjø til NTB i slutten av mars.

Fest skal det bli. I fjor var Nordstrands Blad ute i gatene med syv reportere, for å formidle stemningen lokalt. Likevel rakk vi ikke over alt. Det var små konserter, korpsmusikk, drilljenter, koropplevelser, videooverførte taler fra skolegårder og Agnes Thorsens plass, for å nevne noe. Det var veteranbilkortesje, statsråder og timevis med marsjering gjennom store deler av bydelene. Noen steder var det også helt lokale nabotog, eller initiativ i regi av ildsjeler, lag og frivilligheten. Bildene og videoene kunne du se på noblad.no.

Jeg husker fortsatt da klokken slo 13 og hele Norge sang «Ja, vi elsker». Noen av oss ble akkompagnert av korps, andre av kor, noen gikk med TV-sendingen på øret og sang med av full hals i veikanten, andre stod på egen balkong, eller i hagen og fylte Nordstrand, Østensjø og Søndre Nordstrand med fellesskap, håp og 17. mai-følelse. Det var sterkt å se.

I år gjør vi det igjen. Mange skoler, korps, menigheter, barnehager og velforeninger planlegger små videohilsener. Andre skal arrangere stuntkonserter på selve dagen. Noen har kanskje også et morsomt arrangement i hagen, hvis smittevernreglene tillater det. Da håper vi at du vil tipse Nordstrands Blad. Send oss videoer og bilder, så lager vi en skikkelig digital 17. mai-fest på noblad.no. Er det noe som er ferdig i forkant, gi oss et hint på tips@noblad.no i god tid.

Det var rørende å se hvilken innsats som ble lagt ned for å skape glede i fjor. Nordstrand Kirke hadde blant annet laget en fantastisk video med bydelssangen, hvor «hele» Nordstrand deltar.

Vi gleder oss til å feire dagen sammen med dere!

Her er noen artikler fra i fjor, ta gjerne en titt:

Les også

Her synges "Ja, vi elsker" fra balkonger og hager

Les også

Drilljentene fra Nordstrand showet gatelangs på "høgda" på 17. mai: - Folk har vært ekstra glade for å se oss i år

Les også

BILDESERIE: Se veteranbilene kjøre kortesje på 17. mai for 35 år på rad

Les også

Abid Raja roser dugnadsånden på Ekeberg: – Viktig at vi skaper en god dag