Sport er viktig for mange av våre lesere. Det er det også for oss i avisen. Nå vil vi nå enda flere med historiene våre, og derfor gjør vi noen grep med sportsdekningen.

Hver eneste dag får vi rapporter over hvilke saker dere liker, hva dere leser, hvilke kamper dere ser på direktesport, og hvor lenge dere er inne i en artikkel på noblad.no. All denne digitale trafikken måles og analyseres, og blant annet gjennom dette lytter vi til leserne.

Vi ser at mange ikke er så interessert i å lese rene kampreferat, eller forhåndssaker. Enkelte av disse artiklene er det bare noen få mennesker som leser. Samtidig ser vi en stor interesse for godt vinklede sportsnyheter, reportasjer og bildeserier rundt lag, mennesker og arenaer.

Mange av våre best leste artikler er denne typen sportssaker, og i det siste har vi publisert flere slike saker. Den ene handler om naboene til KFUM Arena som nekter å gi opp kampen mot vedtaket om utbygging. Vi har tidligere presentert utbyggingsplanene, satsingen og intervjuet politikere i dragkampen om Ekebergsletta. Nå er det naboenes tur.

Sport er nemlig også politikk, bevillinger, maktkamp og penger. Sport er saker om arenaer og haller vi alle bruker, enten vi følger ungene våre til trening, deltar i bedriftsidrett, spiller selv, eller vi heier frem favorittlaget vårt fra tribunen. Arenaene er viktige møteplasser i nærmiljøet og en sentral del av vår sportsdekning.

Det samme er spillere, trenere og støtteapparat. De siste ukene har vi møtt flere idrettsutøvere utenfor banen, blant andre håndballspiller Emil Midtbø Sundal, som henter motivasjon hos 12-åringene han er lærer for, og Chris Inglingstad i Nordstrand IF, som bruker fredagskvelden på styrkerommet. Andre forteller om hvordan de kjemper seg tilbake fra skade.

Men historiene kunne også handlet om ildsjelen på jentelaget, eller foreldre som gir alt på tribunen. Den kunne handlet om topping av lag, om kostnadene i barneidrett, eller om fantastiske trenere som endrer livet til barn og unge. Den kunne handlet om en spennende kamp, om prestasjoner, seire og tap.

Ja, vi skal fortsatt være på en del kamper. Ja, vi skal dekke lokale lag. Men vi er ikke på alle kampene og vi vinkler ut i fra den beste historien. Når vi nå utvider sportsbegrepet gjør vi det fordi vi ønsker å finne saker som kommuniserer på en annen måte og dermed når flere lesere. Vi skal skrive for deg som elsker sport, og for deg som ikke visste du gjorde det.

Da trenger vi tips fra deg. Hva brenner du for? Hvilken historie sitter du på, som berører, opprører eller engasjerer? Send oss gjerne tips på tips@noblad.no!